• Головна
  • Новини
  • Патріарх Філарет зустрівся з Головою Представництва ЄС в Україні Яном Томбінські...

Патріарх Філарет зустрівся з Головою Представництва ЄС в Україні Яном Томбінські

27.07.2016, 15:26
26 липня 2016 року Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет зустрівся з Головою Представництва Європейського Союзу в Україні Яном Томбінські.

26 липня 2016 року Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет зустрівся з Головою Представництва Європейського Союзу в Україні Яном Томбінські.

Як інформує прес-центр Київсьеої Патріархії, під час бесіди Патріарх Філарет розповів гостю про сучасні виклики для України загалом, які гостро обговорюються не тільки в українському суспільстві, а й серед партнерів України в європейському просторі. Зараз наша країна переживає доленосні часи, коли українське суспільство шукає шляхи для максимального об’єднання на грунті любові до своєї Батьківщини та духовного відродження. Це виявляється і в небувалому піднесенні волонтерського руху в Україні, а також і в процесі об’єднання навколо Української Церкви всього патріотично налаштованого люду.

Ян Томбінські зазначив, що треба еліміновувати всі елементи, які розділюють Україну, тому що вона й так дуже сильно порізана на кусочки. «Слід будувати інститути, які об’єднують людей. А Церква є одним з таких інститутів і має найбільший авторитет серед населення. І я із захопленням спостерігаю за відновленням віри в Україні, коли тисячі і тисячі людей ходять до церкви», - сказав Посол.

Вкінці бесіди Ян Томбінські подякував Патріарху Філарету за зустріч та зазначив, що, переходячи на нове місце праці, він забирає Україну в серці із собою: «Ці чотири роки моєї каденції в Україні були для мене роками емоційного сприйняття змін та розуміння того, що тут йде процес, в якому створюється нова нація, нова держава. І це буде корисним найперше для українців, а також і для сусідів України».

Патріарх Філарет подякував Яну Томбінські за велику роботу, яку він провів на користь України за ці чотири роки та побажав йому Божого благословення в подальших трудах.

Нагадаємо, Ян Томбінські був призначений головою представництва ЄС в Україні 2012 року і працює на цій посаді 4 роки. Цього ж року його каденція добігає кінця. Надалі він очолить представництво ЄС у Ватикані.