• Головна
  • Новини
  • Порошенко закликав поляків повернутися до заповіді Івана Павла ІІ – пробачаємо і просимо пробачення...

Порошенко закликав поляків повернутися до заповіді Івана Павла ІІ – пробачаємо і просимо пробачення

24.07.2016, 12:59
Порошенко закликав поляків повернутися до заповіді Івана Павла ІІ – пробачаємо і просимо пробачення - фото 1
Петро Порошенко переконаний, що рішення Сейму Польщі про визнання Волинської трагедії геноцидом використають для політичних спекуляцій.

99594.jpgПетро Порошенко переконаний, що рішення Сейму Польщі про визнання Волинської трагедії геноцидом, використають для політичних спекуляцій.

Про це президент України повідомив у своєму Facebook.

"Шкодую щодо рішення польського Сейму. Знаю, багато хто захоче використати його для політичних спекуляцій. Однак, маємо повернутися до заповіді Івана Павла ІІ – пробачаємо і просимо пробачення. Лише спільними кроками можемо прийти до християнського примирення і єднання. Лише разом зможемо з’ясувати всі факти трагічних сторінок спільної історії. І вірю, що ми продовжимо рухатися саме цим шляхом", - написав глава держави.

Нагадаємо, Сейм Польщі 19 липня проголосував за резолюцію "Про встановлення 11 липня Днем пам’яті поляків, жертв геноциду, вчиненого ОУН-УПА".

За резолюцію проголосували 442 депутати, 0 – проти і 10 депутатів утрималися.

Основою резолюції став проект правлячої партії "Право і справедливість". Після прийняття поправок проект наголошує, що злочин мав місце у 1943—1945 роках.

Парламент хоче віддати данину "громадянам Другої Речі Посполитої, по-звірячому вбитим українськими націоналістами".

У резолюції висловлюється солідарність з Україною, яка бореться з зовнішнім агресором за територіальну цілісність. Підкреслюється, що єдиною дорогою до істини є шлях до примирення.