• Головна
  • Новини
  • Глава УГКЦ подякував Німецькій Єпископській Конференції за пожертву для страждаючих від війни в Україні...

Глава УГКЦ подякував Німецькій Єпископській Конференції за пожертву для страждаючих від війни в Україні

15.06.2016, 12:57
Глава УГКЦ подякував Німецькій Єпископській Конференції за пожертву для страждаючих від війни в Україні - фото 1
Глава УГКЦ Блаженніший Святослав написав листа-подяку до кардинала Рейнхарда Маркса, ординарія архиєпархії Мюнхена та Фрайзінга (Німеччина).

«Ініціатива Папи Франциска зробити збірку у всіх католицьких парафіях Європи для страждаючих людей від війни в Україні стала для нас промовистим знаком солідарності з боку наших братів і сестер на Заході Європи. Рівно ж, це дієвий доказ християнського милосердя щодо мільйонів осіб в Україні, які перебувають на межі виживання внаслідок російської військової агресії проти Української держави», – написав Глава УГКЦ Блаженніший Святослав до кардинала Рейнхарда Маркса, ординарія Архиєпархії Мюнхена та Фрайзінга (Німеччина).

Німеччина_допомога.jpg

Патріарх Святослав подякував за складену пожертву від Німецької Єпископської Конференції: «Новина про цей великодушний жест німецького єпископату знайшла широкий резонанс в українському суспільстві і укріпила в наших людях надію та оживила віру в остаточну перемогу любові і добра над агресією і несправедливістю». Він додав, що така папська ініціатива–  унікальна можливість донести до більшої кількості людей в Європі правду про реальний стан справ в Україні та закликати до подальшої солідарності і молитви.

«Просимо Вас й надалі залишатися свідками правди про всіх убогих і покривджених у світі, а зокрема, про трагедію, яка, нажаль, триває й донині на східних теренах Європи, в Україні. Наш спільний європейський дім підпалено вогнем військової агресії проти нашого народу. Чужого болю не буває. Ми вдячні Вам за те, що поділяєте наш біль і просимо надалі молитися про якнайшвидше припинення цієї несправедливої війни і відновлення всеохопного і тривалого миру у Європі. Нехай Божий мир і Боже благословення зійде на всіх нас і перебуває з нами завжди!», – пише у листі Глава УГКЦ. Про це повідомляє Департамент інформації УГКЦ.