• Головна
  • Новини
  • Члени ВРЦіРО зустрілися зі студентами Гарвардського університету, які цікавляться Україною...

Члени ВРЦіРО зустрілися зі студентами Гарвардського університету, які цікавляться Україною

19.05.2016, 10:23
Члени ВРЦіРО зустрілися зі студентами Гарвардського університету, які цікавляться Україною - фото 1

Зустріч відбулася у Києві в рамках діяльності Всеукраїнської ради Церков і релігійних організацій. У ній взяли участь Глава УГКЦ Патірарх Святослав, головний рабин України Яків Дов Блайх, голова Духовного управління мусульман України Ахмед Тамім та архиєпископ УПЦ КП Євтратій (Зоря).

Представники Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій зустрілися зі студентами Гарвардського університету, які цікавляться подіями в Україні і об'єднані в групу «The Group for Tomorrow's Ukraine» («Група завтрашньої України»). ВРЦіРО представляли Глава УГКЦ Патріарх Святослав, головний рабин України Яків Дов Блайх, голова Духовного управління мусульман України Ахмед Тамім та архиєпископ УПЦ КП Євтратій (Зоря).

harvard_religia.jpg

Глава УГКЦ під час зустрічі наголосив, що на першому місці перед Церквами і релігійними організаціями завжди стоїть людська гідність. І саме це їх єднає. Він також додав, що тон до такої єдності задає українське суспільство.

Як повідомив у коментарі Департаменту інформації УГКЦ один зі студентів Юліян Гайда, який є співзасновником організації «Група завтрашньої України», ця організація займається різними проектами, метою яких є підвищити рівень зацікавленості Україною на Заході.

«Комунікація Церков в Україні сьогодні є символом єдності українців. Тому ми з моїми колегами вирішили зустрітися з лідерами Церков України. Мої колеги були вражені рівнем відносин між українськими Церквами. І ми хочемо про це розповідати в усьому світі, адже часто чуємо дуже багато неправдивої інформації щодо стану речей в Україні», – відзначив Юліян Гайда.