• Головна
  • Новини
  • Порошенко розповів Румунському Патріарху про прагнення в Україні створити автокефальну помісну православну Церкву...

Порошенко розповів Румунському Патріарху про прагнення в Україні створити автокефальну помісну православну Церкву

22.04.2016, 09:36
Порошенко розповів Румунському Патріарху про прагнення в Україні створити автокефальну помісну православну Церкву - фото 1
В рамках офіційного візиту до Румунії Президент Петро Порошенко зустрівся з Патріархом Румунської Православної Церкви Даніелем.

В рамках офіційного візиту до Румунії Президент Петро Порошенко 21 квітня зустрівся з Патріархом Румунської Православної Церкви Даніелем.

Співрозмовники відзначили той факт, що і в Україні, і в Румунії Церква користується високим рівнем довіри населення та є важливим чинником суспільного життя країн.

Глава Української держави поінформував Патріарха Даниїла про прагнення православної громади України до відновлення єдності Українського православ’я і створення автокефальної помісної православної Церкви та визнання її світовим православ’ям.

Петро Порошенко також закликав Патріарха надати сприяння у проведені богослужінь українською мовою в регіонах компактного проживання українців у Румунії. Патріарх Даниїл підтримав цю ініціативу.

«Ми сьогодні мали дуже конструктивну дискусію з Його Святістю, яким чином поширити можливості для українців, які перебувають в Румунії, відвідувати службу Божу українською мовою. Ми домовились, що наступного разу під час мого візиту в Бухарест, ми разом відвідаємо церковну службу українською мовою», – зазначив Петро Порошенко за підсумками зустрічі з Патріархом Даниїлом. Про це повідомляє офіційний сайт Глави держави.

Додамо, що українські громади в Румунії зі згоди церковної влади вже практикують проведення Богослужінь українською мовою.

Візит-до-Патріарха-Румуніїw.jpg