• Головна
  • Новини
  • Єрархи УГКЦ беруть участь у святкуванні 1050-річчя Хрещення Польщі...

Єрархи УГКЦ беруть участь у святкуванні 1050-річчя Хрещення Польщі

15.04.2016, 10:11
Єрархи УГКЦ беруть участь у святкуванні 1050-річчя Хрещення Польщі - фото 1

У польських містах Гнєзно і Познані 14-15 квітня відбуваються урочисті заходи з нагоди святкування 1050-річчя Хрещення Польщі. У ювілейних урочистостях беруть участь Глава УГКЦ Святослав (Шевчук), Архиєпископ і Митрополит Перемишльсько-Варшавський Євген (Попович), єпарх Вроцлавсько-Гданський Володимир (Ющак) і єпарх Мукачівської греко-гатолицької єпархії Мілан (Шашік).

u_polshi1.jpg-hh.jpgУ польських містах Гнєзно і Познані 14-15 квітня відбуваються урочисті заходи з нагоди святкування 1050-річчя Хрещення Польщі. У ювілейних урочистостях беруть участь Глава УГКЦ Святослав (Шевчук), Архиєпископ і Митрополит Перемишльсько-Варшавський Євген (Попович), єпарх Вроцлавсько-Гданський Володимир (Ющак) і єпарх Мукачівської греко-гатолицької єпархії Мілан (Шашік).

Про це повідомляє Департамент інформації УГКЦ.

У рамках святкувань 14 квітня у Вищій духовній семінарії в Гнєзно було проведено 372 пленарне засідання Польської Єпископської Конференції. Основні теми: значення ювілею Хрещення Польщі для сьогодення, Всесвітній день молоді і проблема біженців.

Того ж дня у Гнєзненському катедральному храмі було відслужено урочисту Літургію.

За словами Глави УГКЦ Святослава, святкування1050-річчя Хрещення Польщі є важливою подією не тільки для польської держави, але і для всієї Європи.

«Коли ми говоримо про Хрещення, ми маємо на увазі, перш за все, коріння, фундамент суспільства, і всієї християнської культури. Якщо ми хочемо, відновитися і рости, ми повинні постійно повертатися до джерел. "Ad Fontes" (до джерел) - це не тільки девіз Еразма Ротердамського, яким керувалася Європа в епоху Відродження, але для нас, християн, тим "Fontes" є Хрещення. Вода Хрещення відроджує нас до нового життя в Ісусі Христі», - сказав першоєрах.

15 квітня у Познані, де у 968 році було засновано першу дієцезію, за участю Президента Польщі буде проведено Національну асамблею, а відтак урочисту Божественну Літургію.

Патріарх Святослав завершить свій офіційний візит до Польщі 16 квітня.