• Головна
  • Новини
  • Великий Канцлер Військового Ордену Госпітальєрів Святого Іоанна Єрусалимського, Родосу і Мальти відвідав Україну...

Великий Канцлер Військового Ордену Госпітальєрів Святого Іоанна Єрусалимського, Родосу і Мальти відвідав Україну

06.04.2016, 10:46
Великий Канцлер Військового Ордену Госпітальєрів Святого Іоанна Єрусалимського, Родосу і Мальти відвідав Україну - фото 1
Зазначений візит є першим, що відбувається на високому рівні, з часу встановлення дипломатичних відносин у 2007 р.

5 квітня 2016 р. заступник Міністра закордонних справ – керівник апарату Вадим Пристайко провів зустріч з Великим Канцлером Суверенного Військового Ордену Госпітальєрів Святого Іоанна Єрусалимського, Родосу і Мальти (Прем’єр-міністр та Міністр закордонних справ) Альбрехтом фон Бьозелагером. Зазначений візит є першим, що відбувається на високому рівні, з часу встановлення дипломатичних відносин у 2007 р. 

МЗС.jpg

Особливу увагу під час зустрічі було приділено розширенню мережі Мальтійської служби допомоги в Україні, зокрема шляхом укладення  відповідної двосторонньої  угоди про співробітництво.

Вадим Пристайко подякував за допомогу, яку структури Мальтійського Ордену надають громадянам України, насамперед внутрішньо переміщеним особам, дітям-сиротам, малозабезпеченим, інвалідам та особам похилого віку. У свою чергу Прем’єр-міністр Ордена повідомив про готовність збільшити обсяги доброчинної допомоги нашій державі.

У ході свого візиту А.Бьозелагер також взяв участь у міжнародній конференції «Мальтійський Орден і Україна: історія, сьогодення, перспективи», покликаній сприяти розширенню двостороннього співробітництва, зокрема у сфері охорони здоров’я, соціальної допомоги, ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій. Про це повідомили в МЗС України.