• Головна
  • Новини
  • Польща обурена через пошкодження пам’ятника Папі Івану Павлу II у Дрогобичі...

Польща обурена через пошкодження пам’ятника Папі Івану Павлу II у Дрогобичі

21.03.2016, 14:30
Польща обурена через пошкодження пам’ятника Папі Івану Павлу II у Дрогобичі - фото 1
МЗС Польщі занепокоєне актом вандалізму щодо пошкодження у Дрогобичі пам’ятника Папі Римському Івану Павлу II. Відповідну ноту у цій справі посольство Польщі в Україні направило у МЗС України.

МЗС Польщі занепокоєне актом вандалізму щодо пошкодження у Дрогобичі пам’ятника Папі Римському Івану Павлу II. Відповідну ноту у цій справі посольство Польщі в Україні направило у МЗС України, інформує Укрінформ.

"Посольство Польщі в Україні висловлює глибоке занепокоєння з приводу пошкодження пам’ятника Івану Павлу II у Дрогобичі. Направлено ноту в МЗС України", - йдеться у повідомленні у Тwitter посольства Польщі в Україні.

пам_вандалізм.jpg

Нагадаємо, пам’ятник Папі Римському Івану Павлу ІІ біля входу до костелу Святого Бартоломея у Дрогобичі невідомі вандали пошкодили вночі 13 березня. За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.296 КК України (Грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжується особливою зухвалістю чи винятковим цинізмом), що карається штрафом до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років.

пам.JPG