• Головна
  • Новини
  • Владика УГКЦ представив єпископату Франції інформацію про війну та гуманітарну кризу в Україні...

Владика УГКЦ представив єпископату Франції інформацію про війну та гуманітарну кризу в Україні

15.03.2016, 16:18
Владика УГКЦ представив єпископату Франції інформацію про війну та гуманітарну кризу в Україні - фото 1
15 березня в Люрді розпочалися засідання Конференції єпископів Франції, у яких бере участь єпископ Української Греко-Католицької Церкви, єпарх Паризький, Борис (Ґудзяк).

Борис.jpeg15 березня в Люрді розпочалися засідання Конференції єпископів Франції, у яких бере участь єпископ Української Греко-Католицької Церкви, єпарх Паризький, Борис (Ґудзяк).

Під час загальної дискусії на пленарному засіданні владика Борис (Ґудзяк) представив єпископату Франції інформацію про війну в Україні та розповів про наростання гуманітарної кризи.

 «Французькі єпископи були зворушені інформацією  про два мільйони внутрішніх переселенців, щоденні обстріли і мало не щоденні жертви серед військових, і що Україна, яка уже два роки перебуває в складних умовах, населення якої радикально збідніло, гідно переносить випробування. Єпископи були здивовані почути статистику – що Україна, маючи бюджет в 45 разів менший, ніж бюджет Німеччини, і майже вдвічі менше населення, прийняла до двох мільйонів внутрішніх переселенців, у той час як Німеччина прийняла 1,1 мільйон біженців», – розповів владика Борис.

Він подякував європейським католикам, християнам та усім людям доброї волі, які виявляють солідарність з біженцями – як з Близького Сходу, так і з України та попросив продовжувати діяти у цьому напрямку.

«Велике зацікавлення єпископів Конференції викликала зустріч Глави УГКЦ Святослава (Шевчука ) і єпископів Постійного Синоду з Папою Франциском, що відбулася на початку березня. У наступних днях матиму нагоду розповідати про ситуацію в Україні та роль Церков детальніше», – підкреслив єпарх Паризький. Про це інформує прес-служба єпархії УГКЦ у Парижі.