• Головна
  • Новини
  • Вселенський Патріарх – Рефату Чубарову: У Криму ситуація складна, ми знаємо, ми молимося за мусульман, які там живуть...

Вселенський Патріарх – Рефату Чубарову: У Криму ситуація складна, ми знаємо, ми молимося за мусульман, які там живуть

14.03.2016, 12:20
Вселенський Патріарх – Рефату Чубарову: У Криму ситуація складна, ми знаємо, ми молимося за мусульман, які там живуть - фото 1

Голова Меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат України Рефат Чубаров разом із Президентом Петром Порошенком відвідав у Стамбулі резиденцію Вселенського Патріархату. У себе на Фейсбук-сторінці він описав, як проходила зустріч української делегації із Патріархом Варфоломеєм.

chu.jpg-fff.jpgГолова Меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат України Рефат Чубаров разом із Президентом Петром Порошенком відвідав у Стамбулі резиденцію Вселенського Патріархату. У себе на фейсбук-сторінці він описав, як проходила зустріч української делегації із Патріархом Варфоломієм.

Спершу,за словами голови Меджлісу, Вселенський Патріарх з кожним привітався за руку.

«Коли підійшла моя черга, я представився: «Efendım, ben Kırım'dan, kırımtatarım, adım Rafet» (Шановний, я з Криму, кримський татарин, моє ім'я - Рефат »).

Патріарх відповів: «Çok memnunüm. Hoşgeldiniz! ( «Дуже приємно. Ласкаво просимо!»), - пише Рефат Чубаров.

По завершенні зустрічі Патріарх Варфоломій I, підходячи до кожного члена української делегації, особисто вручив сувеніри та натільний хрестик, покладений в коробочку.

«Підійшовши до мене, запитав: «Müslüman mısınız? (Ви мусульманин?").

Я відповів: «Evet, ben Müslümanım. Alhamdulillah! »(Так, мусульманин. Хвала Аллаху!»)

Патріарх, акуратно затримавши руку асистента, простягає йому коробочку з хрестиком для вручення, посміхнувся мені: «O zaman buna ihtiyacınız yok" ( «Тоді для Вас це не потрібно») і вручив мені лише сувеніри», - веде мову Чубаров.

«... Уже прощаючись на сходинках своєї резиденції з Президентом України Петром Порошенко і членами делегації, Вселенський Патріарх Варфоломій I при потиску руки, сказав мені: «Kırım'da durum karmaşık, biz biliyoruz. Orada'kı müslüman kardeşlerimiz için dua edıyuoruz! "(« У Криму ситуація складна, ми знаємо. Ми молимося за наших братів - мусульман, які там живуть".

Я розчулився: "Efendım, ben kesinlikle selamlyarınızı ve tür sözlerınızı Kırımda'kı müslümanlara bıldırecem» (Шановний, я обов'язково передам ваші привітання і добрі слова мусульманам Криму »), - зазначив Голова Меджлісу кримськотатарського народу.