Патріарх Сербський написав Порошенку листа

25.02.2016, 11:00
Патріарх Сербський написав Порошенку листа - фото 1
Патріарх Сербський Іриней від імені Архиєрейського Синоду Сербської Православної Церкви 18 лютого 2016 року надіслав Президенту України П. О. Порошенку листа.

Патріарх Сербський Іриней від імені Архиєрейського Синоду Сербської Православної Церкви 18 лютого 2016 року надіслав Президенту України П. О. Порошенку листа. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням наВідділ зовнішніх церковних зв’язків.

Іриней.jpg

В листі Предстоятель Сербської Церкви висловив сподівання на якнайшвидше встановлення миру вУкраїні. Патріарх підкреслив, що сербський народ має глибокі та давні духовні відносини з українським народом, які завжди будувалися на засадах взаємної братської любові. Він запевнив Президента у своїх глибоких молитовних переживаннях через військовий конфлікт в Україні, адже сербський народ також нещодавно зазнав тяжких втрат через югославські війни в кінці ХХ століття.

Як йдеться у повідомленні, Патріарх Сербський «висловловив глибоке занепокоєння утисками канонічного Православ’я в Україні та загрозою захоплення святинь всеправославного значення».

«Нашу християнську совість до глибини душі хвилює руйнування віковічної єдності Православної Церкви в Україні і підтримка цього руйнування, тим самим ставлячи під загрозу єдність усього Вселенського Православ’я, яке готує в цьому році свій Всеправославний Великий Собор», – сказано у листі Патріарха Іринея.

«Храми і святині одного народу існують не для того, щоб розділяти чи розсварювати народ, але щоб мирити людей, примножувати любов до Бога і до ближніх, підтримувати братську згоду», – говорить далі Предстоятель Сербської Православної Церкви.

Раніше Сербський Патріарх засудив насилля "розкольників із Київського Патріархату".