• Головна
  • Новини
  • Громадська рада МЗС і духовенство засудили російську пропаганду проти України...

Громадська рада МЗС і духовенство засудили російську пропаганду проти України

25.02.2016, 10:00
Громадська рада МЗС і духовенство засудили російську пропаганду проти України - фото 1
За результатами засідання було ухвалено Заяву, в якій Громадська рада звернулася до міжнародної спільноти.

Громадська рада з питань співпраці з релігійними організаціями при Міністерстві закордонних справ України виступила з заявою щодо пропагандистської кампанії стосовно релігійної ситуації в Україні.

Розширене засідання Громадської ради за участі Міністра Павла Клімкіна та членів Всеукраїнської Ради церков і релігійних організацій відбулося 23 лютого 2016 року, повідомляє Інститут релігійної свободи

Засідання Ради. Світлина ІРС.

Міністр закордонних справ України поінформував про заходи, яких вживає МЗС з протидії російській агресії на тимчасово окупованій території АР Крим та м. Севастополь  та на сході України. Павло Клімкін наголосив на об’єднувальній ролі церковних лідерів та закликав їх доводити до кожного вірянина правду про ситуацію в Україні.

Учасники засідання обмінялися думками щодо шляхів протидії антиукраїнській пропаганді, яка ведеться Російською Федерацією в рамках “гібридної війни” проти України.

За результатами дискусії Громадська рада ухвалила Заяву, в якій висловила занепокоєння спробами певних зовнішніх та внутрішніх сил дестабілізувати українське суспільство, використовуючи релігійний фактор. Як стало відомо РІСУ, за ухвалення цієї заяви виступили усі учасники засідання, за винятком лише представників УПЦ (МП). Вони утрималися при ухваленні документу.

Громадська рада звернулася до міжнародної спільноти з проханням  вжити дієвих заходів для захисту фундаментальних прав і свобод віруючих громадян на тимчасово окупованій території АР Крим та м. Севастополь  та в окремих районах Донецької та Луганської областей, непідконтрольних українській владі. 

“Замість пошуку шляхів для захисту фундаментальних прав віруючих на цих територіях, в інформаційному просторі, особливо в російських медіа, і надалі є чимало маніпуляцій та пропаганди, які стали інструментами гібридної війни і подальшого розпалювання ворожнечі. У такий спосіб провокуються нові лінії напруги всередині України, дестабілізується тривалий мирний і стабільний розвиток релігійного середовища, фальсифікується інформація в ЗМІ, чиняться спроби змінити світову громадську думку на користь країни-агресора”, – наголошується в документі. 

У заяві підкреслюється необхідність “протидіяти використанню релігії для роздмухування ворожнечі та ескалації конфлікту”.