• Головна
  • Новини
  • Кличко планує створити меморіал пам'яті жертв Бабиного Яру...

Кличко планує створити меморіал пам'яті жертв Бабиного Яру

24.02.2016, 11:00
Кличко планує створити меморіал пам'яті жертв Бабиного Яру - фото 1
Мер Києва Віталій Кличко відвідав у Вашингтоні меморіальний музей Голокосту. Під час зустрічі з керівництвом музею він обговорив можливість створення меморіалу пам'яті жертв Бабиного Яру.

33855.jpg-ff.jpgМер Києва Віталій Кличко відвідав у Вашингтоні меморіальний музей Голокосту. Під час зустрічі з керівництвом музею він обговорив можливість створення меморіалу пам'яті жертв Бабиного Яру.

«Ми маємо вшанувати пам'ять майже 100 тисяч невинних жертв, що загинули у Бабиному Ярі. Третина з них – євреї. У багатьох містах світу є музеї Голокосту. А в Києві досі не створили меморіал для увічнення пам'яті жертв. Восени цього року в Україні відзначатимуть 75-ту річницю страшної трагедії Бабиного Яру. І я переконаний, треба активно працювати над створенням національного меморіалу пам'яті жертв Бабиного Яру. І ми це робимо», – цитує слова мера Києва сайт КМДА.

Він зазначив, що вже провів зустріч з керівництвом меморіального комплексу «Яд Вашем» в Єрусалимі.

«Оскільки проект створення меморіалу в Києві для нас важливий і непростий, ми плануємо реалізувати його, скориставшись найкращим світовим досвідом, залучивши найкращих експертів. Тому сподіваємося і на вашу допомогу і консультації», – звернувся до керівництва меморіального музею у Вашингтоні Віталій Кличко.

Мер Києва підкреслив, що меморіальний комплекс в українській столиці буде унікальним, оскільки це буде музей пам’яті на місці страшного злочину і великої трагедії. «Бо дуже важливо, щоб світ не забував про цей злочин перед людством, щоб така трагедія ніколи не повторилася», – наголосив Віталій Кличко.

У залі пам'яті музею Віталій Кличко разом з директором дослідницького центру при меморіальному музеї Голокосту у Вашингтоні Полом Шапіро запалили свічку біля пам'ятної стели жертвам Бабиного Яру.