Президент прийняв вірчі грамоти від посла Ватикану

13.01.2016, 09:46
Президент прийняв вірчі грамоти від посла Ватикану - фото 1
Архиєпископ Клаудіо Ґуджеротті відзначив, що увага Святого Престолу привернута до України, та наголосив, що наша країна є пріоритетом для Папи Римського.

Президент України Петро Порошенко 12 січня прийняв вірчі грамоти від послів низки іноземних країн: Латвійської Республіки – Юріса Пойканса, Ісламської Республіки Пакистан – Атара Аббаса, Ватикану – архиєпископа Клаудіо Ґуджеротті та Народної Республіки Бангладеш – Мохаммада Мафузура Рахмана.

ввірчі_грамоти.jpeg

У ході розмови з новопризначеним Послом Ватикану в Україні архиєпископом Клаудіо Ґуджеротті Глава держави висловив щиру вдячність за активне сприяння Святого Престолу в консолідації зусиль міжнародної спільноти, спрямованих на відновлення миру та стабільності в Україні. Він також подякував за гуманітарну допомогу, яка надавалася протягом 2014–2015 років по лінії «Карітас» для внутрішньо переміщених осіб та постраждалих переселенців.

Президент акцентував увагу Посла Ватикану на необхідності активізації роботи міжнародних правозахисних організацій у напрямку захисту прав людини в Криму.

В свою чергу архиєпископ Клаудіо Ґуджеротті відзначив, що увага Святого Престолу привернута до України, та наголосив, що наша країна є пріоритетом для Папи Римського. Співрозмовники також обговорили питання, пов’язані з підготовкою візиту в Україну Папи Римського Франциска. Про це повідомляє офіційний сайт Глави держави.