З Криму депортували координатора у справах релігій Туреччини

23.12.2015, 11:35
Проросійська влада Криму депортувала з півострову координатора релігійної діяльності від Управління у справах релігії Туреччини Хікмета Юваджи.

Проросійська влада Криму депортувала з півострову координатора релігійної діяльності від Управління у справах релігії Туреччини Хікмета Юваджи. Про це повідомляє BSNews з посиланням на турецьке видання Анадолу.

Причиною депортації так звана влада назвала завершення строку перебування. Хікмет Юваджи приїхав до Криму у березні цього року.

"Після інциденту з російським військовим літаком, збитим за порушення повітряного простору Туреччини, я став свідком того, що в Росії нагнітається ненависть по відношенню до турків. Вони зробили все можливе для нашого видворення. Мені довелося зіткнутися з деякими труднощами. У мене відібрали паспорт і притягнули до суду. Суд виніс рішення про мою депортацію у зв'язку із закінченням терміну перебування. Однак, я перебував у Криму в повній відповідності з встановленими термінами перебування. Депортація була здійснена під надуманим приводом", - сказав Юваджи.

За словами Юваджи, Росія намагається перешкоджати роботі офісу Управління у справах релігій Туреччини, мечеті та медресе під егідою Управління. Так, працівники спецслужб провели 8-годинний обшук в офісі Управління, однак нічого незаконного не знайшли. Про це повідомляє Gazeta.ua.