• Головна
  • Новини
  • Президент Дуда попросив Порошенка повернути полякам три костели...

Президент Дуда попросив Порошенка повернути полякам три костели

16.12.2015, 14:46
Президент Дуда попросив Порошенка повернути полякам три костели - фото 1
На завершення офіційного візиту в Україну Президента Польщі Анджей Дуда 15 грудня зустрівся з представниками польської діаспори та пообіцяв підтримку їх інституцій. Зокрема, йшлося про повернення костелів.

Зустріч з польською діаспороюНа завершення офіційного візиту в Україну Президента Польщі Анджей Дуда 15 грудня зустрівся з представниками польської діаспори та пообіцяв підтримку їх інституцій. Зокрема, йшлося про повернення костелів.

Повідомляє видання wpolityce.pl.

Президент Дуда повідомив, що під час зустрічі з Петром Порошенком підносив питання вирішення проблем польської меншості в Україні. Серед першочергових завдань він назвав повернення костелів, які колись належали польській громаді.

«Я говорив між іншим про три польські костели: про костел св. Миколая в Києві, костел Марії Магдалини у Львові та костел у Білій Церкві, прохаючи про кроки, які уможливлять нашим католицьким спільнотам повернення тих святинь».

Анджей Дуда вважає, що зараз склався найкращий клімат для покращення українсько-польських стосунків, а вирішення проблем польської меншості є «дорогою до будування добрих стосунків між поляками та українцями».