• Головна
  • Новини
  • Ватикан стверджує, що не змінював своєї позиції щодо Криму...

Ватикан стверджує, що не змінював своєї позиції щодо Криму

19.11.2015, 07:16
Ватикан підпорядковується рішенням міжнародної спільноти і не змінював своєї позиції щодо Криму і Севастополя.

Ватикан підпорядковується рішенням міжнародної спільноти і не змінював своєї позиції щодо Криму і Севастополя.

Відповідну заяву зробив Федеріко Ломбарді, генеральний директор Радіо Ватикану, повідомляє Українська правда.

Зокрема, за його словами, Католицька Церква не займала позицій "політичного або територіального характеру", коли її представник зустрічався з представником окупаційної влади Криму.

"Звичайною практикою Церкви є дбання про душпастирські потреби її вірних, де б вони не перебували. Само собою зрозуміло, що це передбачає також вирішення питань адміністративно-технічного характеру, які, однак, жодним чином не включають зайняття позицій політичного або територіального характеру", - заявив Федеріко Ломбарді.

Він зазначив, що Церква намагається не втручатися у питання такого характеру і підпорядковується рішенням міжнародної спільноти.

"У тому, що стосується України, позиція Святого Престолу чітко та регулярно наголошується під час прилюдних виступів і сьогодні залишається незмінною", - сказав Ломбарді.

Нагадаємо, нещодавно відбулася зустріч єпископа-помічника Одесько-Сімферопольської дієцезії Римо-Католицької Керкви в Україні владика Яцека Пиля у Севастополі з представником окупаційного уряду.

"Єпископ подякував уряду Севастополя за сприяння католикам, у тому числі в юридичній реєстрації приходу Святого Климента і пастирського округу в Республіці Крим та місті федерального значення Севастополі", - повідомляла російська служба Радіо Ватикану.