• Головна
  • Новини
  • Священик з Сараєво розповів, як може допомогти Україні боснійський досвід примирення...

Священик з Сараєво розповів, як може допомогти Україні боснійський досвід примирення

27.10.2015, 09:36
Священик з Сараєво розповів, як може допомогти Україні боснійський досвід примирення - фото 1
Якби всі православні християни – незалежно від країни проживання і національності – бачили один в одному братів по вірі, між ними не було б жодних конфліктів.

Дарко_Джого.jpgЯкби всі православні християни – незалежно від країни проживання і національності – бачили один в одному братів по вірі, між ними не було б жодних конфліктів.

Таку думку висловив православний богослов з Боснії протоєрей Дарко Джого в інтерв'ю Центру інформації Української Православної Церкви.

"Один з уроків війни – це те, що процес примирення може проходити важче, ніж навіть сама війна. Після війни розломи бувають ще більше. У нас війна закінчилася двадцять років тому, але її наслідки все ще відчуваються. Залишаються страждання людей, які втратили на війні своїх близьких", - сказав отець Джого.

«Проблема в тому, що для багатьох з тих, хто вважає себе православними, більш значними є інші ідентичності – етнічні, політичні, соціальні», – зазначив священик з Боснії.

При цьому він підкреслив, що війна може статися в будь-якій точці світу, але люди страждають як з нею, так і без неї.

«Якщо ми будемо розуміти, в чому сенс цих страждань, вчитися на своїх помилках, тоді ми станемо краще і зможемо в майбутньому уникати того, що змушує нас страждати», – зазначив богослов.

 Всім українцям він рекомендував прочитати "Маленького принца" Антуана де Сент-Екзюпері.

"Мир починається від сусіда. Коли ми будемо ставитися до всіх людей, як до братів, багато що зміниться", - підсумував він. Про це повідомляє Центр інформації УПЦ (МП).