Туреччина поселить у себе три тисячі мусульман з Донбасу

19.10.2015, 11:18
Туреччина поселить у себе три тисячі мусульман з Донбасу - фото 1
Більше трьох тисяч турків покинуть Донбас найближчим часом. Всі вони - репатріанти, які емігрують до Туреччини на постійне місце проживання. Влада приймаючої країни не тільки доправить їх історичну Батьківщину безкоштовно, але і обіцяє надати їм постійні житло і роботу.

e4f82e03a0d8e-ggg.jpgБільше трьох тисяч турків покинуть Донбас найближчим часом. Всі вони - репатріанти, які емігрують до Туреччини на постійне місце проживання. Влада приймаючої країни не тільки доправить їх історичну Батьківщину безкоштовно, але і обіцяє надати їм постійні житло і роботу.

Про це повідомив муфтій в ДУМУ «УММА» Саїд Ісмагілов, передає «Преса України».

«Мусульман в Україні днями стане ще менше. У найближчі дні Туреччина прийме і розселить у себе турків-месхетинців з Донбасу. До Туреччини повернеться 677 сімей. Процес міграції почнеться протягом найближчих 10-15 днів. В цілому покинуть країну близько 3 тисяч осіб, які в даний час проживають в Донбасі», - повідомив Ісмагілов.

Йдеться про тих етнічних турків, які в 1989 році переселилися в Донецьк і Слов’янськ із Ферганської долини, розташованої в Узбекистані. Тоді в Україну емігрували близько 677 сімей.

Ісмагілов, посилаючись на новини агентства Ангалоу, стверджує, що розпорядження про транспортування репатріантів в Туреччину надійшло від самого президента країни Реджепа Тайіпа Ердогана. Приймаюча сторона гарантує туркам з України житло, яке буде надано їм у районі провінцій Карс і Ерзінджан. Також уряд пообіцяв переселенцям офіційне працевлаштування.

Нагадаємо, ЄС хоче, щоб Туреччина допомогла йому з біженцями. Якщо Анкара допоможе зменшити потік біженців із Сирії, турки зможуть відвідувати країни Шенгенської зони без віз.