• Головна
  • Новини
  • Кравчук і Ющенко обговорили з Константинопольським Патріархом церковну кризу в Україні...

Кравчук і Ющенко обговорили з Константинопольським Патріархом церковну кризу в Україні

31.08.2015, 11:23
Кравчук і Ющенко обговорили з Константинопольським Патріархом церковну кризу в Україні - фото 1
Екс-президенти України Леонід Кравчук і Віктор Ющенко 17 серпня 2015 г нанесли візит в Константинопольську Патріархію. З Патріархом Варфоломієм вони обговорили стан справ в Україні.

Варфоломій.jpegЕкс-президенти України Леонід Кравчук і Віктор Ющенко 17 серпня 2015 г нанесли візит в Константинопольську Патріархію. З Патріархом Варфоломієм вони обговорили стан справ в Україні, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на Седмица.ру.

Леоніда Кравчука та Віктора Ющенка супроводжували генеральний консул України в Стамбулі В. Боднар, консули В. Якименко та Ю. Гриневецький, заступник консула і перекладач О. Кучма, брат В. Ющенка Петро Ющенко, керівник служби безпеки Г. Конопольський і помічник Л. Кравчука О. Сибірцева.

Українську делегацію з  почестями зустріли митрополит Калліпольский  і Мадітсий Стефан, який є протосинкелом, і клірики Константинопольської Патріархії, повідомляє інформаційне агентство «Ромфея».

Константинопольський Патріарх Варфоломій прийняв колишніх перших осіб України у своєму кабінеті, де «в теплій атмосфері» пройшла двогодинна розмова, в якій були порушені теми сучасної політичної ситуації на Україні і церковної кризи в країні.
Під час бесіди були присутні єрархи Константинопольського Патріархату – митрополит Талліннський і всієї Естонії Стефан, митрополит Гальський Еммануїл і архимандрит Варфоломій (Самарас), архиграмматевс Священного Синоду Константинопольської Православної Церкви.

Як повідомляється, гості поінформували Патріарха Варфоломія про події у країні, заявивши, що «бачать в посередництві Матері-Церкви та у сприянні Його Всесвятості канонічне  вирішення глибокого церковного розколу в Україні і що це стане неоціненним внесок у відновлення національної цілісності благочестивого українського народу».

Предстоятель Константинопольської Церкви у відповідь нагадав про свій візит в Україну в липні 2008 р, коли він взяв участь у проведеному разом із Предстоятелями інших Помісних Церков святкуванні 1020-я хрещення Русі. Патріарх Варфоломій запевнив Кравчука і Ющенка, що «в рамках координаторської  відповідальності за справи Православ'я молитовна підтримка Матері-Церкви за мир у всьому світі і за примирення в Україні залишається сильною і постійною».

Екс-президенти відвідали Патріарший собор св. великомученика Георгія Побідоносця.