• Головна
  • Новини
  • Московський Патріарх Кирил закликав Путіна і Порошенка припинити війну...

Московський Патріарх Кирил закликав Путіна і Порошенка припинити війну

28.07.2015, 11:16
Московський Патріарх Кирил закликав Путіна і Порошенка припинити війну - фото 1
Патріарх Кирил звернувся до президентів Росії та України Володимира Путіна і Петра Порошенка з проханням зупинити кровопролиття і припинити військові дії на сході України.

Кирил.jpgНапередодні святкування 1000-річчя преставлення св. Володимира Великого Патріарх Кирил звернувся до президентів Росії та України Володимира Путіна і Петра Порошенка з проханням зупинити кровопролиття і припинити військові дії на сході України.

Повідомлення з'явилося на офіційному сайті Московського Патріархату в понеділок, 27 липня.

«Досягнення мирних домовленостей в Мінську призупинило ескалацію конфлікту і вселило надії на повне припинення вогню між воюючими сторонами. На жаль, військові дії, хоч і не в колишньому масштабі, тривають донині. На Україну ллється кров, гинуть люди», - йдеться у зверненні.

Забезпечити безпеку мирного населення можна лише шляхом припинення військових дій. Також, наводяться слова патріарха, необхідно дотримуватися Мінських домовленостей і налагоджувати прямий діалог між усіма сторонами конфлікту.

Патріарх, як повідомляє прес-служба, «з болем у серці від імені всієї Руської Православної Церкви просить Президентів Росії і України вжити всіх зусиль для припинення кровопролиття ».

Раніше на початку червня Папа Римський також закликав до дотримання Мінських домовленостей у ході переговорів з Путіним.