• Головна
  • Новини
  • Єпископська Конференція США виділила 5 мільйонів доларів для потреб віруючих у Центральній і Східній Європі...

Єпископська Конференція США виділила 5 мільйонів доларів для потреб віруючих у Центральній і Східній Європі

23.07.2015, 10:06
Єпископська Конференція  США виділила 5 мільйонів доларів для потреб віруючих у Центральній і Східній Європі - фото 1

Понад 5 мільйонів доларів виділила Єпископська Конференція США на фінансування 177 проектів душпастирського, освітнього та реставраційного характеру в країнах Центральної і Східної Європи. Мова йде про стипендії на навчання, відновлення приміщень, програми на користь молоді та надання допомоги потребуючим у 23 країнах.

Єпископи_США_допомога.jpgПонад 5 мільйонів доларів виділила Єпископська Конференція  США на фінансування 177 проектів душпастирського, освітнього та реставраційного характеру в країнах Центральної і Східної Європи. Мова йде про стипендії на навчання, відновлення приміщень, програми на користь молоді та надання допомоги потребуючим у 23 країнах.

Частина коштів буде призначена для утримання чи покращення вже діючих проектів, як от їдальня для родин, дітей та людей з особливими потребами, яку грузинська Карітас провадить у Тбілісі або діяльність Сестер Францисканок Непорочної Діви Марії, які від 2006 року допомагають потребуючим в Астані, столиці Казахстану, роздаючи продукти, одяг і ліки.

Окремо 520 тисяч доларів призначено на стипендії для студентів з метою дати можливість мирянам і богопосвяченим особам завершити навчання, здобувши відповідні наукові титули, для того, аби повернувшись до своїх парафій і спільнот після отримання дипломів, вони зробили свій вклад у розвиток душпастирського життя.

«Після радянського періоду, – зазначає Архиєпископ Чикаго, який очолюю підкомісію Єпископату США з надання допомоги згаданим регіонам, – у Східній та Центральній Європі здійснюється повільний і сповнений труднощами процес відбудови. Католики з цих теренів дуже потребують нашої допомоги, – додає він. – Церква робить багато не лише для відбудови храмів й інфраструктури, але також для підтримки життя цих людей з духовної та фізичної точки зору».

Підкомісія з надання допомоги Церкві в Центральній та Східній Європі є підрозділом Комітету Національних Збірок Конференції Католицьких Єпископів США. Збірка на згадані потреби проводиться щороку в Попільну середу на початку Великого Посту. Про це повідомляє Радіо Ватикан.