• Головна
  • Новини
  • Єпископ УПЦ (США) відзначив 239-ий ювілей Дня Незалежності США в Україні...

Єпископ УПЦ (США) відзначив 239-ий ювілей Дня Незалежності США в Україні

06.07.2015, 11:36
Єпископ УПЦ (США) відзначив 239-ий ювілей Дня Незалежності США в Україні - фото 1

У присутності політиків і дипломатів України та інших країн, релігійних лідерів і науковців, артистів та інших гостей – були здійсненні молитви і відбулося святкування в честь Сполучених Штатів Америки, країни, яка вступає у новий рік свого існування, проголошуючи основні принципи миру та демократії по всьому світу.

2 липня у Києві близько тисячі гостей посольства США в Україні та посла Сполучених Штатів Джеффрі Пайєтта відсвяткувати 239-ий ювілей Дня Незалежності США.Єпископ Даниїл, правлячий архиєрей Західної Єпархії та голова Консисторії Української Православної Церкви США, був присутній на святкуванні у Києві.

ДН3.jpg

У присутності політиків і дипломатів України та інших країн, релігійних лідерів і науковців, артистів та інших гостей – були здійсненні молитви і відбулося святкування в честь Сполучених Штатів Америки, країни, яка вступає у новий рік свого існування, проголошуючи основні принципи миру та демократії по всьому світу.

Національні гімни обох країн, України та Сполучених Штатів Америки, виконали Військовий Хор Армії США та заслужена артистка України – Руслана. Прем’єр міністр України Арсеній Яценюк представив привітання від президента України до уряду та нації Сполучених Штатів України.

ДН2.jpg

Владика Даниїл зустрівся із релігійними лідерами України, обговорюючи намагання об’єднання Української Православної Церкви в Україні.

ДН1.jpg

Посол Пайєтт у своїй промові до чисельної кількості гостей зазначив: «... Четвертого липня завжди був моїм улюбленим американським святом. Саме тому, що це є святкування американської ідеї, принципів свободи, верховенство права, демократії: принципів, які сьогодні, є спільними в Україні та Сполучених Штатах.

ДН_4.jpg

Як хтось із конгресу на зборах сьогодні зазначив, що обидві країни пройшли через революції. Ми мали трошки більше часу, щоб удосконалити нашу демократію. Але без сумніву що, принципи демократії та само-визначення, які були основою нашої революції, являються основою і для Революції Гідності.

Коли ми зібралися на це свято рік тому назад, я згадував люту зиму 1777 року, коли Джордж Вашингтон та його армія зібралися у Валлей Фордж. Це був час коли Американська Революційна Армія на мала взуття, зимового одягу, і деякі люди думали, що цей експеримент демократії в Америці буде переважати. Але Джордж Вашингтон та його армія вижили і вони збудували цю Америку, яку ми святкуємо сьогодні.

Так само й Україна перейшла своє Валлей Фордж, свою зиму 1777 року. А тепер будує модерний, демократичний, європейський штат, на який ми так довго чекали.

І я надіюся, що ми всі американці у це свято 4-го липня, святкуючи разом із родиною та друзями згадаємо цей 173 Підрозділ, який зараз далеко від своїх сімей допомагає будувати більш безпечну та надійну демократичну Україну».

День завершився неформальним прийомом на території резиденції посла, де всі пригощалися різними традиційними стравами Американської кухні. Про це повідомляє пресс-служба УПЦ в США.