• Головна
  • Новини
  • Патріарх Філарет і Міністр оборони Канади говорили про шляхи подолання російської агресії проти України...

Патріарх Філарет і Міністр оборони Канади говорили про шляхи подолання російської агресії проти України

29.06.2015, 10:51
У зустрічі також взяли участь секретар Священного Синоду архієпископ Євстратій (Зоря) та Посол Канади в Україні Роман Ващук.

26 червня 2015 р. Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет зустрівся з Міністром оборони Канади Джейсоном Кенні , який  також обіймає посаду Міністра мультикультуралізму і відповідає за зв'язки з українською громадою Канади та релігійними спільнотами.

У зустрічі також взяли участь секретар Священного Синоду архієпископ Євстратій (Зоря) та Посол Канади в Україні Роман Ващук.

Патріарх Філарет у особі Міністра подякував Уряду і народу Канади за широку і надзвичайну підтримку України в боротьбі з російською агресією. "На мою думку, Канада є країною, яка найбільше підтримує Україну, і ми дякуємо вам за це" , – зазначив Предстоятель Київського Патріархату.

Відповідаючи на питання про релігійну ситуацію в Україні, Патріарх розповів про міжконфесійні відносини, ставлення Церков до війни на Донбасі, про порушення прав віруючих на окупованих Росією територіях Сходу України і у Криму. Також Патріарх докладно зупинився на питанні церковного об'єднання та діалогу з цього приводу з УАПЦ.

Джейсон Кенні висловив підтримку об'єднавчому процесу та зазначив, що на його думку подолання розділень між православними в Україні має винятково важливе суспільне значення.

Також учасники зустрічі обмінялися думками щодо шляхів подолання російської агресії проти України. Паро це повідомляє Прес-центр Київської Патріархії.