• Головна
  • Новини
  • Єпископ УГКЦ привіз у Швейцарію виставку про Революцію Гідності та війну на Донбасі...

Єпископ УГКЦ привіз у Швейцарію виставку про Революцію Гідності та війну на Донбасі

18.06.2015, 11:29
Єпископ УГКЦ привіз у Швейцарію виставку про Революцію Гідності та війну на Донбасі - фото 1
На запрошення швейцарського відділення Папського благодійного фонду «Церква в потребі» владика Богдан (Дзюрах), Секретар Синоду єпископів УГКЦ, перебуває у Швейцарії з тижневим візитом.

17-06-1-g.gifНа запрошення швейцарського відділення Папського благодійного фонду «Церква в потребі» владика Богдан (Дзюрах), Секретар Синоду єпископів УГКЦ, перебуває у Швейцарії з тижневим візитом.

Мета візиту – ознайомити віруючих Швейцарії й усіх зацікавлених осіб із суспільно-політичною ситуацією в Україні та роллю Церкви в контексті Революції гідності й військової агресії проти української держави, що триває на її східних теренах.

Окрім того, єпископ УГКЦ хотів висловити вдячність католикам Швейцарії за підтримку, яку вони виявляють, зокрема молитвою за мир в Україні та підтримкою різних душпастирських проектів, котрі реалізує УГКЦ у співпраці з «Церквою в потребі».

Як повідомляє Департамент інформації УГКЦ, владика Богдан відвідує парафії, зустрічається зі священнослужителями та вірними, супроводжуючи свої проповіді й розповіді виставкою фото- та відеоматеріалів, які підготували спеціально для цього візиту різні структури Патріаршої курії і студія «Живе.ТБ». Представник УГКЦ також взяв участь у зйомках невеликого документального фільму про цей візит та дав інтерв’ю окремим католицьким медіа, зокрема радіо «Марія», а також молодіжному інтернет-радіо «Fisherman». Відвідини останнього були особливо пізнавальними, адже в УГКЦ триває створення власного інтернет-радіо, то ж керівник Патріаршої курії мав нагоду ознайомитися з досвідом швейцарських католиків у проповіді Євангелія в сучасному медійному просторі. Натомість на закінчення годинного інтерв’ю на радіо «Марія» Секретар Синоду Єпископів УГКЦ взяв участь у молитві до Божого милосердя, яка звучала на хвилях радіо в особливому намірі – за мир в Україні.

Організацію візиту з боку «Церкви в потребі» здійснює п. Луція Вікі спільно зі своїми співпрацівниками. У межах візиту єпископ мав окрему зустріч із Керівником швейцарського відділення «Церкви в потребі» п. Яном Пробстом.

У доповідях і промовах владика Богдан особливо наголосив на духовному вимірі Революції гідності, яка показала зрілість українського суспільства та його готовність будувати власне майбутнє, запевняючи гідне і справедливе суспільне буття собі та своїм дітям. Водночас військова агресія проти України виявила надзвичайну жертовність українського народу, його рішучість захищати рідну землю навіть ціною життя найкращих синів і дочок України.

Владика Богдан окремо зупинився на необхідності подальших консолідованих зусиль міжнародної спільноти задля подолання російської військової агресії, а також протидії пропаганді, яка не менше руйнівна, ніж зброя, адже нищить у людській душі здатність розрізняти добро і зло, спотворює правду та ширить ненависть й агресію.

«Така поведінка негідна політиків ХХІ століття», – заявив владика Богдан в інтерв’ю радіо «Марія» та виявив переконання, що «майбутнє європейського континенту буде не в руках агресорів та диктаторів, а в руках людей, що чинять мир і є речниками примирення між народами».

Закінчиться візит представника УГКЦ до Швейцарії в неділю, 21 червня, участю в урочистому Богослужінні з нагоди храмового свята у парафії Пресвятого Серця Христового в м. Ленцбург.