• Головна
  • Проекти
  • Українські та європейські експерти в Лондоні обговорювали як захистити релігійну свободу в окупованій східній Україні...

Українські та європейські експерти в Лондоні обговорювали як захистити релігійну свободу в окупованій східній Україні

30.04.2015, 13:00
Та як почути тих християнських лідерів Росії, які можуть собі дозволити говорити чесно і відкрито про те, що відбувається з церквами Росії та їх керівниками.

28 квітня в Лондоні відбулася консультація – Фокус на Україні, пов'язана з погіршенням ситуації в Україні.

Mission Eurasia, в партнерстві з BMS World Mission (Великобританія), провели одноденний захід у столиці Великобританії, з метою підняти питання зростаючої гуманітарної кризи і релігійного переслідування в окупованих районах східної частини України.

Під час зустрічі церковні лідери, науковці та експерти з європейської та всесвітньої християнської громади виступили із закликом примирення між представниками релігійнихорганізацій з Росії та України.

На думку віце-президента Асоціації «Духовне відродження», Михайла Черенкова – «Події в Україні є не тільки приводом для занепокоєння, але і сильним викликом для християнської солідарності, ухилитися від якого означало б зраду євангельських принципів. Солідарність з потерпілими, захист релігійної свободи та відновлення миру – це і потреби, і можливості для участі».

Єпископ Анатолій Калюжний, учасник Лондонській консультації, резюмував стан справ в українському питанні і загальну задачу, яка стояла перед цієї зустріччю– "Захід трохи втомився від проблем,  пов'язаних з Україною ... Мета консультацій в Лондоні полягала в тому, щоб звернути увагу західної громадськості, включаючи релігійних лідерів, політиків, керівників гуманітарних організацій, на те, що проблеми російсько-українського конфлікту не вирішені, що гуманітарні проблеми в зоні АТО, з біженцями, пораненими, є величезними і нам потрібна допомога і участь Заходу у їх вирішенні. Ще одне завдання, яке ми ставили перед собою, почути тих християнських лідерів Росії, які можуть собі дозволити говорити чесно і відкрито про те, що відбувається з церквами Росії та їх керівниками. Те, що ми підписали, це вираження нашого бажання рухатися в бік пошуку платформи примирення. Наша позиція – це позиція не байдужості до того, що відбувається в Україні сьогодні ". Про це інформує сайт «Школа без стін».