У ЦХВЄ закликають молитися за релігійну свободу в Росії

28.04.2015, 12:21
У ЦХВЄ закликають молитися за релігійну свободу в Росії - фото 1

Старший єпископ Церкви Християн Віри Євангельської України закликав вірян молитися за своїх одновірців у Росії: Мінюст РФ розробив законопроект про посилення контролю за фінансовою діяльністю релігійних організацій. Під його дію попадають усі Церкви, які отримують допомогу з-за кордону, у тому числі й ЦХВЄ.

Михайло ПаночкоСтарший єпископ Церкви Християн Віри Євангельської України Михайло Паночко закликав вірян молитися за своїх одновірців у Росії: Мінюст РФ розробив законопроект про посилення контролю за фінансовою діяльністю релігійних організацій. Під його дію попадають усі Церкви, які отримують допомогу з-за кордону, у тому числі й ЦХВЄ.

«Мета цього звернення - закликати євангельських християн до молитви за ситуацію, яка склалася в Росії», — заявив Михайло Паночко.

Як зазначає старший єпископ ЦХВЄ, у газеті «Нові вісті» з’явилась інформація щодо внесення поправки до закону РФ «Про свободу совісті», що стосуються посилення контролю за фінансово-господарською діяльністю релігійних організацій. Депутат Держдуми Росії від ЛДПР Я. Нілов необхідність цих доповнень обґрунтовав «зміцненням національної безпеки»

«Євангельські церкви ніколи не загрожували національній безпеці в будь-якій країні, навпаки - вносили і вносять великий внесок в розвиток своїх країн (приклад Західна Європа, Південна Корея і т.д.), і дуже дивно чути такі заяви з вуст народних депутатів Державної Думи», — стверджує Михайло Паночко.

«Також прошу молитися за постраждалих від жахливої пожежі в Хакасії, і якщо буде можливо, допомогти цим людям через наші євангельські церкви в Росії», - наголосив старший єпископ.