• Головна
  • Новини
  • Хадж кримських мусульман повинен бути тільки за українськими паспортами, - Мустафа Джемілєв...

Хадж кримських мусульман повинен бути тільки за українськими паспортами, - Мустафа Джемілєв

24.04.2015, 13:43
Хадж кримських мусульман повинен бути тільки за українськими паспортами, - Мустафа Джемілєв - фото 1
Уповноважений президента України в справах кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв заявляє, що в разі, якщо кримські мусульмани здійснюватимуть хадж за російськими квотами - це буде порушенням закону, повідомляє umma.ua.

20150-k.gifУповноважений президента України в справах кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв заявляє, що в разі, якщо кримські мусульмани здійснюватимуть хадж за російськими квотами - це буде порушенням закону, повідомляє umma.ua.

«Судячи з повідомлень у пресі, 300 квот для мусульман Криму включили у список до частини квоти, яку вони виділяють Росії. Це незаконно. Ми про це говорили з послом Саудівської Аравії, він це донесе до свого керівництва, бо це порушення нашого суверенітету. Можливо, у міністерстві у справах хаджу не надто розбираються в цих тонкощах. Але зараз ми твердо домовилися про те, що хадж мусульман із території Криму повинен бути тільки за українськими паспортами і лише з території України і за квотою для України», – сказав М. Джемілєв.

Наразі між посольством Саудівської Аравії та адміністрацією Уповноваженого існує домовленість про виявлення та подальшу екстрадицію тих кримських мусульман, які планують здійснити паломництво до Мекки за російськими паспортами.