• Головна
  • Новини
  • Патріарх Філарет – віце-президенту Європарламенту: Путін може розпалити війну у всьому світі...

Патріарх Філарет – віце-президенту Європарламенту: Путін може розпалити війну у всьому світі

03.04.2015, 09:34
Патріарх Філарет – віце-президенту Європарламенту: Путін може розпалити війну у всьому світі - фото 1

Патріарх Київський і всієї Руси-України УПЦ КП Філарет 2 квітня прийняв віце-президента Європейського Парламенту Ришарда Чарнецкого та супроводжуючих його осіб. Пан Чарнецкі є заступником голови Європарламенту, відповідальним за питання Східного партнерства, до країн якого належить і Україна.

ima-d.gifПатріарх Київський і всієї Руси-України УПЦ КП Філарет 2 квітня прийняв віце-президента Європейського Парламенту Ришарда Чарнецкого та супроводжуючих його осіб. Пан Чарнецкі є заступником голови Європарламенту, відповідальним за питання Східного партнерства, до країн якого належить і Україна.

У зустрічі також взяв участь Представник Київського Патріархату при Європейських інституціях архиєпископ Чернігівський Євстратій.

Під час розмови сторони обмінялися думками щодо поточної ситуації в Україні, особливо у зв’язку з російською агресією на сході нашої держави. Патріарх розповів про своє бачення справжніх причин агресії та наміри агресора.

«Йдеться не про самий Донбас, а про те, чи буде Третя Світова війна або ми спільними зусиллями її не допустимо – відзначив Патріарх. – Бо якщо агресора не зупинити тут, то він, як Гітлер, розпалить війну в Європі і в усьому світі. Ми вдячні Європі, всім прихильникам України за підтримку і сподіваємося, що разом зможемо досягти справедливого миру».

Віце-президент Європейського Парламенту дав високу оцінку позиції Київського Патріархату в нинішньому конфлікті, а також наголосив на необхідності ставити на перше місце духовні цінності.

На завершення учасники обмінялися пам’ятними подарунками та зробили спільне фото, повідомляє Прес-центр Київської Патріархії.