• Головна
  • Новини
  • Католики Білорусі під час Великого Посту молитимуться за мир в Україні...

Католики Білорусі під час Великого Посту молитимуться за мир в Україні

19.02.2015, 13:01
Католики Білорусі під час Великого Посту молитимуться за мир в Україні - фото 1
«Кілька днів тому погляд усього світу був притягнутий до нашої країни. У Мінську відбулася дуже важлива зустріч в так званому Нормандські форматі, метою якої було виробити конкретні шляхи вирішення конфлікту в Україні», - пишуть в заяві єпископи Білорусі.

молитися.jpg«Кілька днів тому погляд усього світу був притягнутий до нашої країни. У Мінську відбулася дуже важлива зустріч в так званому Нормандські форматі, метою якої було виробити конкретні шляхи вирішення конфлікту в Україні», - пишуть в заяві єпископи Білорусі.

Заяву опублікував Catholic.by, інформує Католицький медіа-центр.

«У зв'язку з цією зустріччю з'явилася нова надія на дипломатичне вирішення цього тривалого конфлікту, який відібрав життя і здоров'я невинних мирних людей. Нехай плодом цієї зустрічі буде бажаний мир, а не тільки коротка хвилина перепочинку.

На порозі Великого посту заохочуємо всіх вас, брати і сестри,  до подальшої молитви в цій настільки важливій для нас інтенції. Направляємо заклик про жести солідарності і підтримки для братнього українського народу в цей особливо важкий для нього час. Приймемо добровільні великопісні обмеження в інтенції бажаного миру і будемо просити Господа, щоб зберіг світ від голоду, вогню і війни».

Документ датований 18 лютого 2015 року. Єпископи запрошують священиків ознайомити віруючих із його текстом в першу неділю Великого посту (22.02.2015 г.) і спонукати до молитви. Звернення підписав Голова Конференції католицьких єпископів Білорусі  Олександр Кашкевіч.