• Головна
  • Новини
  • Митрополит УПЦ (МП) поскаржився Раді Європи на «порушення прав віруючих та релігійних громад УПЦ (МП)»...

Митрополит УПЦ (МП) поскаржився Раді Європи на «порушення прав віруючих та релігійних громад УПЦ (МП)»

10.02.2015, 09:25
Митрополит УПЦ (МП) поскаржився Раді Європи  на «порушення прав віруючих та релігійних громад УПЦ (МП)» - фото 1

Голова Відділу зовнішніх церковних зв’язків Української Православної Церкви (МП) митрополит Луганський і Алчевський Митрофан 9 лютого звернувся до європейських міжнародних та правозахисних організацій з листами, у яких повідомив про «факти порушень прав віруючих та релігійних громад Української Православної Церкви».

Митрофан.pngГолова Відділу зовнішніх церковних зв’язків Української Православної Церкви (МП) митрополит Луганський і Алчевський Митрофан 9 лютого звернувся до європейських міжнародних та правозахисних організацій з листами, у яких повідомив про «факти порушень прав віруючих та релігійних громад Української Православної Церкви».

Листи були надіслані генеральному секретареві Ради Європи Т. Ягланду, а також Комісару Ради Європи з прав людини та Голові Європейської комісії з протидії расизму та нетолерантності.

За повідомленням Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ (МП), у зверненнях митрополит Митрофан повідомив про випадки силових захоплень, підпалів та нападів на храми Української Православної Церкви, а також про окремі дискримінаційні рішення місцевих органів державної влади щодо релігійних громад Української Православної Церкви.

До цих листів голова ВЗЦЗ УПЦ додав низку інформативних документів та копій публікацій у ЗМІ у перекладі англійською мовою, що, як йдеться у повідомленні, підтверджують наведені факти. Митрополит Митрофан попросив адресатів взяти до уваги надану інформацію та відреагувати на ці факти.