• Головна
  • Новини
  • Християни в Парламентській асамблеї Ради Європи досягли вагомих результатів...

Християни в Парламентській асамблеї Ради Європи досягли вагомих результатів

02.02.2015, 13:08
Християни в Парламентській асамблеї Ради Європи досягли вагомих результатів - фото 1
27 січня 2015 року в Парламентській асамблеї Ради Європи відбувся молитовний сніданок для членів ПАРЄ, участь в якому взяли представники України, Молдови, Польщі, Литви та Великобританії.

ПАРЄ.jpg27 січня 2015 року в Парламентській асамблеї Ради Європи відбувся молитовний сніданок для членів ПАРЄ, участь в якому взяли представники України, Молдови, Польщі, Литви та Великобританії.

Це перший подібний захід, тому організатори сподіваються продовжувати таку практику на наступних сесіях Парламентської асамблеї Ради Європи та долучати делегатів з інших країн.

Своїми враженнями поділився один з делегатів ПАРЄ від України, депутат Верховної Ради України Павло Унгурян:  “Слава Богу, що в серці європейської політики є місце для молитви. Там, де приймаються найважливіші рішення для усього континенту, має бути благодать Господня. І тих, хто звертається до Господа в цей непростий час, має бути якомога більше.” Про це інформує прес-служба депутата.

Також, 29 січня 2015 року в Парламентській асамблеї Ради Європи відбулась не менш значуща подія для християнського світу. Незважаючи на складні дебати, більшістю голосів було підтримано Резолюцію ПАРЄ щодо неможливості переслідування християн, особливо християнських меншин.

Автор доповіді, єпископ ЄХБ Молдови, депутат Парламенту Республіки Молдова, делегат ПАРЄ від Молдови Валерій Гілецький, поділився, що поштовхом до цієї Резолюції стали частіші переслідування християн в Європі за їхню Біблійну позицію, наприклад, щодо одностатевих шлюбів, або ж заборона носити та користуватись християнськими символами на роботі.

Резолюцію прийнято з поправками від України, які захищають християнські меншини, забезпечують право на безперешкодну реєстрацію, вільне публікування та використання духовної літератури. Цей факт важливий і для України з огляду на необхідність захисту християн від переслідувань на Сході України та в Криму.