Марші миру 1 січня пройшли в Україні та ще у 52 країнах

02.01.2015, 11:00
Марші миру 1 січня пройшли в Україні та ще у 52 країнах - фото 1
У Римі та інших містах марші організуються Спільнотою Святого Егідія вже тринадцятий років поспіль.

Марші миру пройшли 1 січня 2015 у понад 800 містах світу, у 53 країнах. Побажати миру своїй країні і 27 іншим країнам, де зараз йде війна, зібралися у Львові, Івано-Франківську і Києві.

марш_миру_1.jpg

У Римі та інших містах марші організуються Спільнотою Святого Егідія вже тринадцятий років поспіль.

На початку маршу президент Спільноти проф. Марко Імпальяцо звернувся до 50 тисяч людей:

«Ми зібралися на площі не заради нас самих, а заради тих, хто страждає. Ми тут не лише щоб свідчити, а для того, щоб нас почули: у світі виріс великий рух. Ми повинні будувати мир для всіх, не війну».

Марш_миру_4.jpg

Римський марш завершився на площі св. Петра, де Папа Франциск звернувся до присутніх:

«Близькість Бога до нашого існування дарує нам справжній мир: мир, божий дар про який, ми просимо особливо сьогодні, у Всесвітній день миру. Я читаю на площі: «Мир завжди можливий». Завжди можливий мир! Ми повинні шукати його… А там? «Молитва – коріння миру». Молитва є справжнім коренем миру. Мир завжди можливий і наша молитва – є коренем миру. Молитва дозволяє миру прорости». Папа продовжив, згадавши зустріч з дітьми із Школи миру Спільноти Святого Егідія: «І потім є ще прекрасні школи миру… Треба продовжувати виховання у мирі».

Марш_миру_3.jpg

На марші миру в Україні зібралися сотні людей, щоб засвідчити своє бажання миру і побажати мир людям. «Війну можна перемоги, тільки миром», сказав Юрій Ліфансе, голова Спільноти Святого Егіді в Києві.

Марш_миру_2.jpg

У Марші взяв участь президент Міжнародного благодійного фонду «Отчий Дім»,член правління Альянсу «Україна без сиріт», що підкреслив важливість заходу: «Мир потрібен багатьом дітям, що зібралися сьогодні, мир потрібен всім в Україні. Його потрібно будувати, починаючи з серця».

Марш_миру_3.jpg

В Івано-Франківську за кожну з країн, де йде війна, запалили свічку в кафедральному соборі. Їх було 28:

Афганістан, Бірма, Колумбія, Сальвадор, Північне Ківу (ДРК), Північна та Південна Корея, Судан, Єгипет, Еритрея, Ефіопія, Ірак, Кашмір, Ліван, Лівія, Малі, Мексика, Мінданао (Філіппіни), Мозамбік, Нігерія, Пакистан, Касаманка (Сенегал), Центральноафриканська республіка, Сирія, Сомалі, Південний Судан, Україна, Ємен, Свята Земля.