• Головна
  • Новини
  • Президент України і Прем’єр-міністр Австралії взяли участь у молебні в кафедральному соборі Мельбурна...

Президент України і Прем’єр-міністр Австралії взяли участь у молебні в кафедральному соборі Мельбурна

12.12.2014, 10:27
Президент України і Прем’єр-міністр Австралії взяли участь у молебні в кафедральному соборі Мельбурна - фото 1

Президент Петро Порошенко та Прем’єр-міністр Австралії Тоні Ебботт 12 грудня у місті Мельбурн у кафедральному соборі святих Петра і Павла взяли участь у молебні, під час якого вшанували пам’ять громадян, які загинули внаслідок катастрофи літака «Малайзійських авіаліній» рейсу МН-17, а також героїв Небесної сотні та бійців АТО, які поклали життя у боях за незалежність та територіальну цілісність України.

31765.jpgПрезидент Петро Порошенко та Прем’єр-міністр Австралії Тоні Ебботт 12 грудня у місті Мельбурн у кафедральному соборі святих Петра і Павла взяли участь у молебні, під час якого вшанували пам’ять громадян, які загинули внаслідок катастрофи літака «Малайзійських авіаліній» рейсу МН-17, а також героїв Небесної сотні та бійців АТО, які поклали життя у боях за незалежність та територіальну цілісність України.

Біля собору Главу держави і Прем’єр-міністра зустріли представники української громади Австралії. Голова Союзу українських організацій Стефан Романів привітав Президента словами: «Ваш візит – ознака єдності, підтримки та довіри між двома державами. Українська діаспора – це невід’ємна частина українського народу».

Петро Порошенко подякував українцям Австралії, яких в цій країні проживає майже 40 тисяч, за увагу до проблем Батьківщини, активну допомогу, а також за небайдужість під час нещодавньої зустрічі «Великої двадцятки», коли, за його словами, українці Австралії показали, що є силою.

«У кожного з вас завжди Україна в серці. Низький уклін і повага українцям Австралії», – сказав Президент. Петро Порошенко зазначив, що Україна зараз переживає найскладніші часи у своїй історії. «Українці всього світу єдині як ніколи. Ваш внесок є надзвичайно важливим для перемоги України», – зазначив Глава держави.

У свою чергу Прем’єр-міністр Австралії зазначив, що, «якщо свобода однієї країни обмежується, то це обмежує свободу в усьому світі». Тоні Ебботт подякував за позицію і допомогу Президента Порошенка в розслідуванні катастрофи літака «Малайзійських авіаліній». Він також висловив сподівання на розширення співпраці між Україною і Австралією, повідомляє офіційний сайт Глави держави.