• Головна
  • Новини
  • На відзначення 25-річчя виходу УГКЦ з підпілля в Україну приїде папський легат...

На відзначення 25-річчя виходу УГКЦ з підпілля в Україну приїде папський легат

08.12.2014, 10:00
На відзначення 25-річчя виходу УГКЦ з підпілля в Україну приїде папський легат - фото 1
Папа Римський Франциск посилає до України свого легата - кардинала Кристофа Шенборна, Архиєпископа Відня, на відзначення 10 грудня 25-річчя легалізації УГКЦ.

Шенборн.jpgПапа Римський Франциск посилає до України свого легата - кардинала Кристофа Шенборна, Архиєпископа Відня, на відзначення 10 грудня 25-річчя легалізації УГКЦ.

«Цим жестом Папа Франциск хоче висловити свою солідарність з українським народом, який сьогодні так страждає», – відзначив Глава УГКЦ Святослав (Шевчук).

Архиєрей розповів, що якраз цими днями минає 25 років відтоді, як відбулася історична зустріч святого Папи Івана Павла ІІ з тодішнім очільником Радянського Союзу Михайлом Горбачовим. Після цього наша Церква почала процес виходу з підпілля.

Патріарх УГКЦ наголосив, що візит кардинала Шенборна є важливий і знаменний. З одного боку, увесь християнський світ зможе відчути своє єднання з християнами України. А з іншого боку, – каже архиєрей, – папський легат зустрінеться з Президентом України, щоб обговорити сучасний стан державно-церковних стосунків в Україні, щоб пригадати момент свободи нашої Церкви, водночас визначити наступні кроки, які потрібно зробити з боку держави, аби життя Української Греко-Католицької Церкви в Українській вільній державі відповідало європейським і міжнародним стандартам і нормам.

Глава Церкви розповів, що в програмі візиту папського легата є кілька дуже цікавих подій. Зокрема, зустріч із Всеукраїнською радою Церков і релігійних організацій. Кардинал також відвідає людей, які втратили свої домівки через бойові дії на Сході України. Можливо, зустрінеться з пораненими солдатами.

Патріарх Святослав відзначив, що важливим пунктом візиту буде участь його еміненції в нічних чуваннях, які відбуватимуться в Патріаршому соборі Воскресіння Христового 10 грудня від 19.00 до 21.15. Нічні чування проходитимуть під гаслом «Не бійся, тільки віруй». Вірні спільно молитимуться за Україну, за наш народ, повідомляє Департамент інформації УГКЦ.