• Головна
  • Новини
  • Корупція для України є більше зло, ніж війна на сході, - Патріарх Філарет - очільникам Біблійних товариств України та Норвегії...

Корупція для України є більше зло, ніж війна на сході, - Патріарх Філарет - очільникам Біблійних товариств України та Норвегії

28.11.2014, 12:36
Корупція для України є більше зло, ніж війна на сході, - Патріарх Філарет - очільникам Біблійних товариств України та Норвегії - фото 1
Патріарх УПЦ КП Філарет вважає, що корупція є набагато більшим злом для України, аніж війна. І що саме корупція є основною перешкодою для вступу нашої держави до Євросоюзу.

DSC_0023.gif-a.gifПатріарх УПЦ КП Філарет вважає, що корупція є набагато більшим злом для України, аніж війна. І що саме корупція є основною перешкодою для вступу нашої держави до Євросоюзу.

Таку думку першоєрах висловив під час зустрічі з очільниками Біблійних товариств України та Норвегії.

«Головною проблемою України є не війна, а корупція. Тому ми вважаємо, що корупція – це ворог України номер один. Тому що вона є перешкодою для повного членства України в Євросоюзі. Корупція є причиною того, що розвинені країни не активно фінансово допомагають Україні, тому що не знають куди ці гроші підуть. І в самій Україні це перешкоджає розвитку економіки», - сказав він.

Предстоятель Київського Патріархату запевнив, що Церква у силу своїх можливостей бореться з цим негативним явищем.

«На Всеукраїнській Раді Церков і релігійних організація ми прийняли звернення проти корупції. Наша Церква відлучає від Святого Причастя корупціонерів. Бо, коли ми подолаємо корупцію, то будуть реформи, а якщо корупція не буде переможена, то реформи будуть фіктивними. А нам треба створити Україну демократичною країною», - наголосив Патріарх.

Як повідомляє офіційний сайт УПЦ КП, зустріч Предстоятеля Київського Патріархату з очільниками Біблійних товариств України та Норвегії відбулася 26 листопада. На ній, зокрема, участь взяли: Бернт Дрегер Олсен, уповноважений представник Об’єднаних біблійних товариств, Інге Борг Монстад, генеральний секретар Норвезького біблійного товариства, Томас Алвете, норвезький урядовий консультант програм соціального служіння і благодійності, Осель Сулгарт, координатор урядових програм Норвегії із соціального служіння і благодійності у Африці, Григорій Комендант, голова Українського біблійного товариства, Олександр Бабійчук, генеральний секретар Українського біблійного товариства, Анатолій Райчинець, заступник голови Українського біблійного товариства, Ростислав Стасюк, працівник Українського біблійного товариства.