• Головна
  • Новини
  • У Львові завершилася щорічна Зустріч східних католицьких єрархів Європи...

У Львові завершилася щорічна Зустріч східних католицьких єрархів Європи

27.10.2014, 10:17
Архиєрейською Літургією в соборі Святого Юра, що у Львові, завершилася щорічна Зустріч східних католицьких єрархів Європи. Зустріч, яка цього разу присвячена 25-річчю виходу УГКЦ з підпілля, тривала з 23 по 26 жовтня.

Архиєрейською Літургією в соборі Святого Юра, що у Львові, завершилася щорічна Зустріч східних католицьких єрархів Європи. Зустріч, яка цього разу присвячена 25-річчю виходу УГКЦ з підпілля, тривала з 23 по 26 жовтня.

Під час проповіді Блаженніший Святослав, Глава УГКЦ, сказав: «Сьогодні ми возносимо до Господа молитву подяки за 25 років свободи УГКЦ на рідних землях. Згадаймо листопад 1989 року, який став поворотним моментом історії Європи. Упав Берлінський мур. Господь почав міняти історію поділеної Європи. Тоді Він навідується і до нашого народу, кажучи: “Не плач, ось я приходжу як Визволитель…”». Проповідник підкреслив, що через 25 років Господь воскресив Церкву до нового буття, що мало вселенське значення. «Ми питаємо себе сьогодні: для чого Він нас воскресив і яке завдання нам дає? А Господь відповідає, що ми повинні бути свідками Його воскресіння, проповідниками Його сили і носіями віри, яка є основою і фундаментом українського буття». Глава Церкви під час проповіді підкреслив, що Бог кличе нас бути християнами нового часу, бути Його свідками і ділитися Його вірою».

Під час Богослужіння для вшанування виставили мощі святого Папи Івана Павла II.

Наприкінці Літургії всі єпископи помолилися Панахиду та Молитву за прославу слуги Божого митрополита Андрея Шептицького.

За повідомленням Департаменту інформації УГКЦ, за час перебування у Львові східні католицькі єпископи зустрілися із Мером Львова Андрієм Садовим. Розмовляючи із Львівським міським головою, Блаженніший Святослав зазначив, що вже існує добрий звичай: коли єпископи католицьких конференцій збираються разом, то відвідують місцеву владу.

«Воскресіння греко-католиків в Європі розпочалося зі Львова. Події, що відбувалися в Радянському Союзі з Церквою, потім зрушили життя загалом Католицької Церкви в Європі», -  додав Очільник УГКЦ.

Садовий же підкреслив, що Львів називають містом молитви, адже тут знаходиться більше як 120 храмів.

Єпископи відвідали також корпус філософсько-богословського факультету Українського католицького університету. Тут учасники зустрічі переглянули фільм про Майдан та прослухали свідчення учасників подій на Майдані. Про це повідомляє Департамент інформації УГКЦ.