• Головна
  • Новини
  • Єгипетське земляцтво України попередило Турчинова про небезпеку «Братів-мусульман»...

Єгипетське земляцтво України попередило Турчинова про небезпеку «Братів-мусульман»

22.10.2014, 10:33
Єгипетське земляцтво України попередило Турчинова про небезпеку «Братів-мусульман» - фото 1
На офіційній зустрічі спікера Верховної Ради Олександра Турчинова з муфтієм України шейхом Ахмедом Тамімом і представниками нацменшин країни, голова єгипетського земляцтва України Валід Атия попередив представника влади про небезпеку деяких терористичних угруповань.

d5067941-j.gifНа офіційній зустрічі спікера Верховної Ради Олександра Турчинова з муфтієм України шейхом Ахмедом Тамімом і представниками нацменшин країни, голова єгипетського земляцтва України Валід Атия попередив представника влади про небезпеку деяких терористичних угруповань.

Про це повідомляє UMMA inform.

Зокрема, такої екстремістської організації, як "Брати-мусульмани", що в останні роки була визнана терористичною в більшості європейських країн і деяких мусульманських, включаючи Єгипет і Саудівську Аравію. За словами голови єгипетського земляцтва України, від діяльності угруповання "Брати-мусульмани" страждають всі країни Близького Сходу.

"У Єгипті це угруповання називають "Брати-дияволи", - поділився Валід Атия. - Тому, що з світоглядом та ідеологією переважної більшості мусульман, ідеологія даного угруповання не має нічого спільного. Вони приносять біди усюди, де з'являються і створюють великі проблеми країнам, в яких намагаються закріпитися".

Останнім часом на Близькому Сході цю організацію почали гнобити і витісняти з регіону. Валід Атия висловив побоювання, що тепер ця організація шукає собі притулок в європейських країнах.

"Я, як громадянин України, боюся, щоб вони не з'явилися тут. І щоб вони не почали паразитувати на нашій країні, - каже Атия. - Враховуючи нестабільну у всіх сферах ситуацію в Україні, є дуже багато лазівок, якими вони можуть скористатися".

Нині є тільки непрямі докази діяльності цієї терористичної організації на території України, однак і вони сильно насторожують. Олександр Турчинов щиро подякував Валіду Атия за попередження і запевнив, що розуміє всю серйозність ситуації, а також пообіцяв максимально пильно моніторити це питання. Нагадаємо, що в четвер, 16 жовтня офіс ДУМУ (Духовне управління мусульман України) відвідав з офіційним візитом спікер Верховної Ради України Олександр Турчинов. Сторони обговорили ряд важливих питань, включаючи питання взаємодії влади з національними меншинами країни, а також непросту ситуацію, що склалася на південному сході України і в Криму.