Скасувати смертну кару закликав усі держави Генсек ООН

10.10.2014, 09:57
Скасувати смертну кару закликав усі держави Генсек ООН - фото 1
10 жовтня – Всесвітній день проти смертної кари.

Пан_Гі_Мун.jpg10 жовтня – Всесвітній день проти смертної кари. У відеозверненні з цього приводу Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун знову закликав усі держави скасувати смертну кару або увести мораторій на виконання смертних вироків. Про це повідомляє Центр новин ООН, інформує УНІАН-релігії.

Пан Гі Мун зазначив, що після того, як сім років тому Генеральна Асамблея ООН прийняла резолюцію із закликом розширити практику уведення мораторію на смертну кару, багато держав визнали, що такий вид покарання підриває людську гідність і не призводить до зниження рівня злочинності.

Глава ООН нагадав про фундаментальне право людини на життя та підкреслив, що будь-які помилки або недоліки системи правосуддя в умовах застосування смертної кари мають незворотний і непоправний характер. Генеральний секретар заявив, що смертній карі не повинно бути місця в XXI столітті. Він пообіцяв, що ООН буде домагатися відмови від такого виду кримінального покарання всюди у світі. «Ми повинні активно наполягати на тому, що смертна кара є невиправданою мірою і, що вона несумісна з основними правами людини», – сказав Пан Гі Мун.