• Головна
  • Новини
  • Єпископ УГКЦ подякував польському народові за моральну, політичну і матеріальну підтримку України...

Єпископ УГКЦ подякував польському народові за моральну, політичну і матеріальну підтримку України

09.10.2014, 10:15
Єпископ УГКЦ подякував польському народові за моральну, політичну і матеріальну підтримку України - фото 1
Секретар Синоду єпископів Української Греко-Католицької Церкви владика Богдан (Дзюрах) дав інтерв’ю Католицькій інформаційній агенції (КАІ).

Дзюрах.jpgСекретар Синоду єпископів Української Греко-Католицької Церкви владика Богдан (Дзюрах) в інтерв’ю Католицькій інформаційній агенції (КАІ) 7 жовтня наголосив, що через непередбачуваність російського агресора українським і західним політикам важко втілити якийсь певний план для вирішення конфлікту, не лише припинення збройного протистояння, а й тривалого миру.

«Ми живемо в стані постійної напруги і очікуємо нових атак з Росії, бо з її боку не видно бажання мирного розв’язку. Той, хто шукає миру, не розбурхує війни. Ми постійно запитуємо себе: чому на Україну напали? Адже війна приносить стільки страждань людям, про яких нібито турбується російська влада. Це болісний парадокс. Найбільша загроза нависла над тими регіонами і найбільше страждань переживають люди, які начебто прагнуть інтеграції з Росією», – наголосив владика Богдан.

Секретар Синоду єпископів УГКЦ подякував польському народові за моральну, політичну і матеріальну підтримку України. «Ми відчуваємо, що не самотні в драматичний момент, і це нас утверджує в переконанні, що ми прямуємо дорогою правди, - дорогою, яку свого часу пройшла Польща» , – сказав єпископ.

За словами єпископа, польські політики були й залишаються послідовними адвокатами України на міжнародному і суспільному рівнях, а Церква в Польщі і багато польських організацій надають Україні велику гуманітарну допомогу.

«Тільки разом ми можемо досягнути мирного вирішення конфлікту», – наголошує владика Богдан (Дзюрах).