Християни в Європі приймають дітей-біженців з України

26.08.2014, 10:14
Програма надає можливість батькам на термін до 1 місяця відправити своїх дітей віком від 9 до 17 років в християнські родини України та зарубіжжя для соціальної реабілітації.

В Україні здійснюється програма «Від родини до родини» - допомога сім'ям, які виїхали із зони антитерористичної операції (АТО) на сході України, в адаптації до нових умов життя. Програма надає можливість батькам на термін до 1 місяця відправити своїх дітей віком від 9 до 17 років в християнські родини України та зарубіжжя для соціальної реабілітації.

За цей час батьки повинні знайти собі роботу або нове житло, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на invictory и Global Christian Support.

В рамках програми «Від родини до родини» для соціальної реабілітації в християнські родини міста Львова, була відправлена ​​вже друга група дітей з 16 осіб, що проживали в зоні військових дій.

Перша група з 10 дітей поїхали в християнські родини Львова тижнем раніше. «Ми підготували документи на 217 дітей, сформували 10 груп для поїздки в країни Європи і США, а також допомагали батькам оформити всі необхідні документи», - розповіла Анастасія Тончак, волонтерка програми.

13 людей вже прийняла Латвія, 33 дитини прийняті християнськими родинами в німецьких містах Бленкенхайме і Регенсбурзі.

«Хочемо висловити величезну подяку пасторам і церквам, які беруть активну участь в проекті "Від родини до родини». Дякуємо тим, хто підтримує нас молитовно і фінансово», - висловив подяку Ярослав Малько, керівник програми.

«Ми ще готуємо до виїзду групи в США, Чехію, Англію, Німеччину і Західну Україну. До речі, нам в київський офіс все ще потрібні волонтери. Телефонуйте: +380 (67) 7678750. Через військові дії, що не припиняються на частині території Східної України, люди були змушені залишити свої будинки і переселитися в різні частини України», - додав Малько.