• Головна
  • Новини
  • Архиєпископ УПЦ (МП) закликав Путіна відвести російські війська від кордону...

Архиєпископ УПЦ (МП) закликав Путіна відвести російські війська від кордону

07.08.2014, 12:50
Архиєпископ УПЦ (МП) закликав Путіна відвести російські війська від кордону - фото 1
Архиєпископ Сумський і Охтирський УПЦ (МП) Євлогій (Гутченко) звернувся до Президента Росії Путіна із закликом зупинити нарощування російського військового потенціалу на кордоні з Україною та зробити все можливе, щоби на Сумщині не пролилася кров.

Лист владики Євлогія до ПутінаАрхиєпископ Сумський і Охтирський УПЦ (МП) Євлогій (Гутченко) звернувся до Президента Росії Путіна із закликом зупинити нарощування російського військового потенціалу на кордоні з Україною та зробити все можливе, щоби на Сумщині не пролилася кров.

Про це йдеться у відкритому листі єрарха, опублікованому на сайті Сумської і Охтирської єпархії УПЦ (МП).

«Закликаю Вас, шановний Володимире Володимировичу, сприйняти ці слова як звернені від Господа до Вас особисто», - пише єрарх.

Як зазначає архиєпископ Євлогій, військові підрозділи Російської армії, техніка, розташована на кордоні викликає почуття небезпеки у простих жителів Сумщини.

«Мирні жителі Сумщини, спостерігаючи військові приготування на кордоні, перестають вбачати у наших історичних сусідах миротворців і братолюбців. Історично склалося так, що Сумщина завжди була тим регіоном, де особливо дорожили миром, де правила добросусідства та взаємодопомоги завжди були запорукою подолання будь-яких протиріч. Тому нинішня військова ескалація ставить під загрозу не тільки мир на Сумщині, а й породжує воістину руйнівні наслідки для її жителів, створюючи образ ворога в особі тих, кого сумчани століттями вважали своїми сусідами, єдинокровними і єдиновірними братами і сестрами. Не можу не відзначити: такі наслідки — справжня трагедія для християнина, який прагне будувати своє життя за заповідями Божими», — наголошує владика Євлогій.

«Як архипастир Церкви Христової шанобливо прошу і благаю Вас: зупиніть ескалацію військових приготувань, зробіть все те, що залежить від Вас, щоб жодна крапля людської крові не пролилася на благословенній стародавній Сумській землі!», — зазначає архиєпископ Сумський і Охтирський УПЦ (МП) Євлогій.