• Головна
  • Новини
  • Єпископи УГКЦ подякували Католицьким Єпископським Конференціям і людям доброї волі за солідарність з Україною...

Єпископи УГКЦ подякували Католицьким Єпископським Конференціям і людям доброї волі за солідарність з Україною

12.06.2014, 10:58
Єпископи УГКЦ подякували Католицьким Єпископським Конференціям і людям доброї волі за солідарність з Україною - фото 1
Члени Постійного Синоду УГКЦ у своєму листі від 10 червня висловили вдячність Католицьким Єпископським Конференціям, священикам, монашеству та мирянам Церкви, усім християнам і людям доброї волі за їх солідарність з Україною упродовж подій, які відбулися в останні місяці.

Євроінтеграціяw.gifЧлени Постійного Синоду УГКЦ у своєму листі від 10 червня висловили вдячність Католицьким Єпископським Конференціям, священикам, монашеству та мирянам Церкви, усім християнам і людям доброї волі за їх солідарність з Україною упродовж подій, які відбулися в останні місяці.

«Ми надзвичайно вдячні за ваші старання інформувати свої спільноти про правдиву природу змін, що відбуваються в нашій країні, на противагу обманній інформації, що спрямована проти України та її Церков, зокрема проти Української Греко-Католицької Церкви», – йдеться у документі, який від імені Постійного Синоду підписав Блаженніший Святослав.

Члени Синоду констатують, що після століття геноциду і десятиліть шаленої корупції та нестерпної соціальної несправедливості «українська нація перебуває в тривалому, натхненному паломництві від страху і шахрайства до гідності та цілісності».

«Протягом морозяних зимових місяців мільйони людей заповнювали площі не тільки наших, а й ваших міст, щоб висловити своє прагнення кращого життя. Усі українські Церкви та релігійні організації посіли одностайну позицію. Місяцями вони наполягали, що президент і уряд мають поважати своїх громадян, що насилля неприпустиме, що поділ суспільства та країни є аморальним і що діалог – це єдиний легітимний спосіб розв’язання політичної та соціальної кризи», − ідеться в листі.

Єпископи УГКЦ висловили вдячність «за цю пророчу єдність» усім братам і сестрам у вірі: римо-католикам, протестантам, євреям, мусульманам, а особливо представникам православних Церков в Україні.

Автори листа констатують, що вийшовши на мирні демонстрації у відповідь на суцільну корупцію, переслідування з боку держави та нестерпні соціальні умови, мільйони українців плекають дедалі більшу міжетнічну, міжконфесійну та міжкультурну солідарність.

«Увесь світ переконався, що Україна є домом для численних народностей та релігій, які мирно співіснують; її оновлене громадянське суспільство захищає свою країну та спільне благо. Разом українські громадяни висловлюють своє «ні» тиранії, беззаконню, насильству та безвідповідальності, особистій та суспільній, внутрішній та зовнішній, як в середині країни, так і на міжнародній арені», − читаємо в документі.

Єпископи просять продовжувати молитися за мир в Україні, за мир та примирення, що ґрунтуються на справедливості. «Ваша зичливість до України має преображальну силу, вона є великою підтримкою для нашого народу в його паломницькій мандрівці», − зазначають єпископи УГКЦ у листі «Україна в паломництві – дякуємо, що ви разом із нами!»

Члени Постійного Синоду також надіслали особливі слова вдячності Папі Франциску, «котрий підтримав нас молитвою та закликав до миру й справедливості в Україні». Про це повідомляє Департамент інформації УГКЦ.