Митрополита Іларіона (Алфеєва) не впустили в Україну

11.05.2014, 11:40
Митрополита Іларіона (Алфеєва) не впустили в Україну - фото 1
Голова Відділу зовнішніх церковних зв'язків (ВЗЦЗ) Московського патріархату митрополит Іларіон (Алфєєв) не зміг перетнути кордон України, щоб взяти участь у святкуванні 75-річчя митрополита Дніпропетровського УПЦ (МП) Іринея

Іларіон (Алфеєв)Голова Відділу зовнішніх церковних зв'язків (ВЗЦЗ) Московського патріархату митрополит Іларіон (Алфеєв) не зміг перетнути кордон України, щоб взяти участь у святкуванні 75-річчя митрополита Дніпропетровського УПЦ (МП) Іринея, — повідомляє «Українська правда».

Як зазначає  ИТАР-ТАСС з посиланням на заяву ВЗЦЗ, українська влада "затримала російського священнослужителя в аеропорту Дніпропетровська і вручила йому письмове повідомлення про заборону на в'їзд на Україну без зазначення причин''.

«Митрополит Іларіон прибув в аеропорт Дніпропетровська 9 травня на урочистості, присвячені ювілею поважного єрарха Російської Православної Церкви. При проходженні прикордонного контролю він був затриманий. Після тривалого очікування голові ВЗЦЗ було вручено офіційне письмове повідомлення, що йому заборонено в'їзд на територію України без зазначення причин такого заборони», — зазначили у ВЗЦЗ.

Оскільки митрополит не зміг перетнути кордон України, він передав владиці Іринею привітання Патріарха Московського Кирила в аеропорту і тут же вручив ювіляру церковну нагороду — орден святого благовірного князя Данила Московського.

Вночі 10 травня голова ВЗЦЗ відбув до РФ.

Нагадуємо, що кілька років тому митрополита Іларіона називали можливим ставлеником Москви на Київський митрополичий престіл. А нещодавно він критикував провід УГКЦ і УПЦ КП за активну позицію під час подій на Майдані.