• Головна
  • Новини
  • Президенту Білорусі сподобалися чесність і релігійність в.о. Президента України...

Президенту Білорусі сподобалися чесність і релігійність в.о. Президента України

29.04.2014, 08:03
Президенту Білорусі сподобалися чесність і релігійність в.о. Президента України - фото 1
Білорусь вкрай зацікавлена ​​в стабільній, процвітаючій, єдиній Україні і готова всіляко цьому сприяти.

Лукашенко.jpgБілорусь вкрай зацікавлена ​​в стабільній, процвітаючій, єдиній Україні і готова всіляко цьому сприяти. Про це заявив Президент Білорусі Олександр Лукашенко, звертаючись 22 квітня з посланням до білоруського народу і Національним зборам країни, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на Лига.net.

Президент Білорусі також сказав: "Ми дуже переживаємо за те , що відбувається в Україні. Я це роблю, повірте, щиро і може не як Президент, а більше навіть як людина". Він нагадав про свою недавню зустріч з в.о. Президента України Олександром Турчиновим: "Він тільки позитивні емоції у мене викликає, тому що я з ним знайомий не перший рік. За часів Ющенка вони приїжджали. Нормальне враження, дуже чесна і порядна людина, релігійний, написав десятки книг, захистив докторську дисертацію не за гроші. Так, він надмірно націоналістичний. Більше, ніж я і навіть ви разом узяті, ну так люди ж різні. Він проукраїнський абсолютно. Часом десь різко може висловлюватися, але це не абсолютне зло для Росії, для нас", - сказав Олександр Лукашенко.

Він ще раз підтвердив, що Білорусь не збирається брати участь ні в якій військової агресії проти України: "На танку в Києві ви мене не побачите, це я вам гарантую".

При цьому глава Білорусі вважає, що якщо ситуація в Україні перейде в силову фазу і сторони почнуть застосовувати зброю, то погасити цей конфлікт буде надзвичайно важко. "Головне, що сьогодні відбувається в Україні, - там народ очманів, його одурманили політики, народ не бачить виходу. Одні кричать про асоціацію, інші – про федералізацію, треті – ще про щось , – зазначив Президент. – Народ же не розуміє, що таке асоціація, федералізація, його звуть на барикади провокатор , різна погань з усіх боків. Треба зупинитися, треба людям сказати, що це таке. Треба дати можливість людям подумати і зробити усвідомлений вибір. А для цього якраз потрібні нормальні лідери, які не загрузли в корупції, що не відбудували на цій українській бідноті свої особняки і нажили свій маєток, – підкреслив він.