• Головна
  • Новини
  • РПЦ хоче втягнути в переговори з україно-російського врегулювання лідерів сепаратистів...

РПЦ хоче втягнути в переговори з україно-російського врегулювання лідерів сепаратистів

11.04.2014, 12:52
Експертний центр Всесвітнього російського народного собору, очолюваного Патріархом Московським і всієї Русі Кирилом, закликав залучити до переговорів щодо України лідерів східноукраїнських сепаратистів.

Експертний центр Всесвітнього російського народного собору, очолюваного патріархом Московським і всієї Русі Кирилом, закликав залучити до переговорів щодо України лідерів східноукраїнських сепаратистів.

До чотирьохсторонніх переговорів (Росія - Україна - ЄС - США ), запланованих на наступному тижні в Женеві, організація закликає залучити "російську громаду України, зокрема громадських лідерів російськомовного південно сходу", повідомляє Еспресо. ТВ з посиланням на "Інтерфакс".

Всесвітній російський народний собор (ВРНС) - міжнародна громадська організація, створена в 1993 році. Її головою є Патріарх Московський і всієї Русі. У засіданнях ВРНС беруть участь представники всіх гілок влади, громадських об'єднань, силових відомств, вище духовенство традиційних релігій Росії, викладачі та студенти, діячі науки і культури. У 2005 році ВРНС отримав спеціальний консультативний статус при ООН.