• Головна
  • Новини
  • Сьогодні в Єрусалимі протестанти України та Росії моляться за мир (Оновлено)...

Сьогодні в Єрусалимі протестанти України та Росії моляться за мир (Оновлено)

10.04.2014, 11:27
Сьогодні в Єрусалимі протестанти України та Росії моляться за мир (Оновлено) - фото 1
Духовенство збереться для спільної молитви за країни, між якими останні місяці спостерігається напружена політична ситуація.

Напередодні свята Пасхи в Єрусалимі вже другий день поспіль триває зустріч очільників та уповноважених представників християнських протестантських церков з України та Росії. 

15 делегатів звершили спільну молитву за сусідні народи, між якими вже не перший місяць триває гостра політична ситуація. 
Духовенство просило миру в країнах, злагоди між українцями та росіянами, благословення Божого та невимовної любові до ближніх. 

Зі зверненням до Бога за примирення двох держав та зі словами розуміння болю сусіднього народу виступив Сергій Ряховський – головуючий єпископ Російського Об`єднаного Союзу християн віри євангельської.

Паночко Михайло, старший єпископ Церкви християн віри євангельської України, молився за те, щоб християни не втрачали своєї свободи у віросповіданні.

Володимир Самойлов, керівник Російської Експертної ради розвитку консультативної ради глав протестантських Церков наголосив, що зустріч такого формату проходить вперше: "Були двосторонні заходи, але так щоб зустрілися багато сторін з двох країн - такого я не пам`ятаю". Представник з Росії висловив халь, що до Єрусалиму делегатів привела напружена ситуація між керівництвом України та Росії, однак додав, що проводити подібні заходи потрібно й надалі, адже вони сприяють дружнім відносинам та єднають духовно.

Офіційна частина і молитва за мир у державах відбудеться 10 квітня.

Єрусалим_мир.jpg