• Головна
  • Новини
  • УПЦ (МП) закликає Путіна не допустити збройного протистояння...

УПЦ (МП) закликає Путіна не допустити збройного протистояння

06.04.2014, 09:23
УПЦ (МП) закликає Путіна не допустити збройного протистояння - фото 1
Місцеблюститель Київської митрополичої кафедри митрополит Онуфрій звернувся з листом особисто до президента Росії з закликом перешкодити поділу української держави і не допустити збройного протистояння між нашими народами.

Онуфрій_Путніу.jpgУкраїнська Православна Церква (Московського Патріархату) звернулася до президента Росії Володимиру Путіну з проханням запобігти розколу України. Про це в інтерв'ю газеті День розповів керуючий справами УПЦ митрополит Антоній.

"Місцеблюститель Київської митрополичої кафедри митрополит Онуфрій звернувся з листом особисто до президента Росії з закликом перешкодити поділу української держави і не допустити збройного протистояння між нашими народами", - сказав він.

"Ми віримо, що нам все ж таки вдасться не допустити війни", - підкреслив митрополит.

За його словами, священики УПЦ (МП)  збирають для української армії кошти, а також продукти, медикаменти та інші речі першої необхідності. "Це наш не лише громадянський, а й християнський обов'язок", - сказав Антоній.

"Святіший патріарх Кирил як предстоятель всієї Руської Православної Церкви робить все можливе і використовує весь свій авторитет, щоб не допустити кровопролиття між народами-братами", - підкреслив він.

Нагадаємо, на початку березня місцеблюститель Київської митрополичої кафедри Української православної церкви Московського патріархату Онуфрій звернувся до патріарха Московського і всієї Русі Кирила з проханням не допустити кровопролиття на території України. Про це повідломляє УНІАН-релігії.