• Головна
  • Новини
  • Патріарх Філарет обговорив з Президентом ПА ОБСЄ політичну ситуацію в Україні...

Патріарх Філарет обговорив з Президентом ПА ОБСЄ політичну ситуацію в Україні

02.04.2014, 11:10
Патріарх Філарет обговорив з Президентом ПА ОБСЄ політичну ситуацію в Україні - фото 1
Патріарх УПЦ КП Філарет 1 квітня зустрівся зі спікером парламенту Чорногорії і Президентом Парламентської асамблеї Організації з безпеки та співробітництва у Європі – Ранко Кривокапичем.

DSC_0541-a.jpgПатріарх УПЦ КП Філарет 1 квітня зустрівся зі спікером парламенту Чорногорії і Президентом Парламентської асамблеї Організації з безпеки та співробітництва у Європі – Ранко Кривокапичем. Під час зустрічі сторони обговорили політичну ситуацію в Україні.

Ранко Кривокапич зазначив, що прибув до України, як представник ОБСЄ та поцікавився думкою Патріарха про те, яку саме допомогу у врегулюванні політичної кризи в умовах зовнішньої російської агресії – ОБСЄ може надати Україні. За інформацію офіційного сайту УПЦ КП, Патріарх зазначив, що Україна впевнено рухається шляхом євроінтеграції і потребує всестороннього сприяння Євросоюзу.

Ранко Кривокапич подякував Патріарху і повноті Київського Патріархату за підтримку Чорногорської Православної Церкви. На думку спікера Чорногорського парламенту, визнання світовим православ’ям автокефалії Чорногорської Церкви є питанням національного інтересу, - так само, як і визнання автокефалії Української Православної Церкви Київського Патріархату. Патріарх відзначив старання пана Ранко у боротьбі за визнання автокефалії Чорногорськогої Церкви – зазначивши, що Церкви не може бути без держави, - так само, як і держави без Церкви.

Спікер Чорногорського парламенту також запросив Патріарха Філарета цьогоріч відвідати з візитом Чорногорію.