У Варшаві відбулася зустріч учасників групи "Примирення"

01.04.2014, 16:03
У Варшаві відбулася зустріч учасників групи "Примирення" - фото 1
У варшавській нараді участь взяли представники Лютеранської, Православної, Римо-Католицької та Греко-Католицької Церков Німеччини, Польщі, України і Білорусі.

28 березня у варшавському відділенні Польської екуменічної ради пройшла зустріч міжнародної групи «Примирення в Європі — завдання для Церков в Україні, Білорусі, Польщі й Німеччині». Серед головних тем зустрічі учасники обговорили питання чергової щорічної конференції, яку планується провести восени цього року в Мінську. Про це повідомляє Департамент інформації УГКЦ.

На початку зустрічі предметом пильної уваги стала ситуація в Україні. Учасники заслухали повідомлення представників українських Церков та дали свою оцінку подіям у цій країні. Також члени Міжнародної групи вирішили найближчим часом відвідати Україну й провести консультації з лідерами українських Церков. Наприкінці зустрічі учасники одностайно прийняли Заяву Міжнародної міжцерковної групи «Примирення в Європі — завдання Церков в Україні, Білорусі, Польщі й Німеччині» щодо подій в Україні.

У варшавській нараді участь взяли представники Лютеранської, Православної, Римо-Католицької та Греко-Католицької Церков Німеччини, Польщі, України і Білорусі.

Примирення.jpg

Довідка:

З ініціативою створення групи «Примирення» виступили в 1974 році Німецька Євангелічно-Лютеранська Церква й Польська екуменічна рада з метою вироблення проекту примирення між сусідніми Польщею й Німеччиною, чиї відносини були обтяжені спогадами про Другу світову війну. У 1995 році ініціатива була розширена через нових учасників: Україну й Білорусь. Так виник проект «Примирення в Європі — завдання Церков в Україні, Білорусі, Польщі й Німеччини», що в 1997 році був представлений на Другому європейському екуменічному зібранні в м. Граці (Австрія). На сьогодні до складу групи входять офіційні представники Лютеранської, Православної, Римо-Католицької та Греко-Католицької Церков України, Білорусі, Польщі й Німеччини, делеговані в групу своїм священноначаллям. Україна у складі групи «Примирення» представлена офіційними делегатами від таких Церков: Української Православної Церкви, Української Греко-Католицької Церкви, Римо-Католицької Церкви в Україні й Німецької Євангелічно-Лютеранської Церкви в Україні.